LINT

We kregen van Hans Vandenbulcke, fractieleider van VB Lint volgende mededeling :

“Op de gemeenteraad van februari 2017 werd de nieuwe verkaveling Laarbeemdeken in Lint geagendeerd. Door allerlei technische problemen aangebracht door de oppositie werd de verkaveling Laarbeemdeken tijdens deze gemeenteraad verdaagd. Vlaams Belang Lint stelde tijdens de gemeenteraad van februari reeds de vraag aan het kartel Groen/SP.a waarom hun stemgedrag nu veranderd bleek ten opzichte van de vorige legislatuur waar het kartel als oppositiepartij elke nieuwe verkaveling tegenstemde.

De verkaveling Laarbeemdeken kwam op de gemeenteraad van 25 april 2017 terug op de agenda. Vlaams Belang is van oordeel dat er aan de technische problemen weinig of niets veranderd werd ondanks verschillende adviezen. Het kartel Groen/SP.a  keurde als meerderheidspartij weer een nieuwe verkaveling goed zoals zij dit reeds deed met de verkaveling Zevenhuizen.

In de vorige legislatuur zat het kartel Groen/SP.a in de oppositie. Zij stemden toen tegen elke nieuwe verkaveling. Zij schreven hierover zelfs een artikel, op het einde van vorige legislatuur, in hun blad “GROEN : De verkavelingwoede in Lint”. Andere publicaties van Groen zegden o.a. het volgende, ik citeer : “Laten we het uitzicht van onze gemeente over aan bouwpromotoren en projectontwikkelaars ? Als Groen blijven wij ons verzetten tegen nog meer verkavelingen”. In de vorige legislatuur stelde de fractieleider van het kartel nog dat het bestuur niet goed bezig was indien het kiest om elk “gat” toe te bouwen. Vandaag bouwt de meerderheid van NV-A/Groen/SP.a elk gat dicht.

Ook SP.a blijft niet achterwege in haar publicaties met oa de volgende quote : “De voorbije jaren hebben vooral de verkavelaars zich baas getoond in Lint. Wij (SP.a) zullen die met veel plezier weer hun plaats leren kennen !”.

Het kartel Groen/SP.a was in de vorige legislatuur, zoals Vlaams Belang, tegen een toetreding van de gemeente Lint tot het Hoofdstedelijk gebied Antwerpen waardoor er meer en kleinere percelen moesten bebouwd worden. Nu zorgt deze fractie er mee voor dat dit zo snel mogelijk gerealiseerd wordt.

Eén van de voorstellen van de klimaatresolutie van Groen in het Vlaams Parlement zegt duidelijk : “We stoppen met bouwen in open ruimte”. Blijkbaar hebben de groenen van de Zuidrand dit niet goed begrepen. In buurgemeente Kontich keurde Sander (Groen) de megaverkaveling WUG Groeningen goed.

Vlaams Belang begrijpt deze houding van het kartel Groen/SP.a niet. Vlaams Belang heeft altijd gestreefd naar een absolute verkavelingstop en wil zo dat de kostbare groene ruimten die er nog zijn maximaal gevrijwaard worden. Vlaams Belang zit nog steeds op de zelfde lijn als toen; het zijn Groen en SP.a die van mening veranderd zijn en nu iedere verkaveling klakkeloos goedkeuren.

Vlaams Belang is nog steeds voor een leefbaar Lint maar dit wordt met de dag moeilijker gemaakt door elk open stukje groen vol te bouwen.”

verkaveling-lint-2

Foto’s (c) Gazet van Hove.