REGIO

BAM Empowerment! NETWERKEN is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Borsbeek, Aartselaar en Mortsel en het Agentschap Integratie en Inburgering om anderstalige inwoners te ondersteunen in hun zoektocht naar werk. Voor anderstaligen zijn er veel drempels tijdens de zoektocht naar werk en nog meer op de weg naar tewerkstelling op niveau. Werken betekent deelnemen aan de samenleving, een bijdrage leveren en erkend worden.

nederlandse-taal-verbindt

Via NETWERKEN worden werkzoekende anderstaligen en anderstaligen die onder hun niveau tewerkgesteld zijn gekoppeld aan een vrijwillige mentor. De mentor en de werkzoekende ‘mentee’ leggen samen een gepersonaliseerd traject af om de kansen op het vinden van werk te vergroten. Mentees die onder hun niveau tewerkgesteld zijn, worden door een mentor gesteund in de zoektocht naar een tewerkstelling die beter aansluit bij hun opleidingsniveau en ervaring. Het eerste traject met de mentors en mentees is van start gegaan.

De lancering wordt daarom gevierd met een hapje en een drankje op zaterdag 29 april om 12.30 uur in de collegezaal op de 1e verdieping van  het stadhuis van Mortsel.  Meer info vindt U bij Maaike Jakobsen, projectmedewerker BAM Empowerment! | tel. 0472 / 70 16 55  of via e-mail bij  maaike.jakobsen@borsbeek.be .

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.