Stad Mortsel bulkt van het talent ! Uit onderzoek blijkt dat één Vlaming op drie een creatieve hobby heeft. In Mortsel wonen dus niet minder dan 8.511 creatievelingen.

Wij zetten dit talent graag in de kijker tijdens de Week van de Ama­teurkunsten van vrijdag 28 april tot en met zondag 7 mei 2017. De Week van de Amateurkunsten maakt deel uit van een groter geheel : overal in Vlaanderen en Brussel wordt kunst in de vrije tijd in de kijker gezet. Door mee te doen geven we het signaal dat kunst in de vrije tijd leeft, dat het een onmisbare bron vormt van creativiteit en verandering in de samenleving.
Kunstkring De Geelhand

Dit jaar is het thema van de Week van de Amateurkunsten ‘The ma­king of’. Niet alleen het eindresultaat is belangrijk, ook het creatieve proces of het maakproces worden onder de aandacht gebracht.

In Mortsel bundelen we niet minder dan 30 activiteiten tijdens de Week van de Amateurkunsten : open ateliers, workshops, demonstraties, rondleidingen, … De activiteiten zijn een staalkaart van het Mortselse talent dat aanwezig is binnen onze eigen diensten, in onze academies, bij verenigingen, particulieren en andere culturele plekken in Mortsel.

We zetten graag enkele hoogtepunten in de kijker.

–          Lokale helden. Op vrijdag 28 april kan je tijdens een kroegentocht in verschillende Mortselse cafés lokaal muzikaal talent beluisteren.

–          Openatelierdag ABK. Op zaterdag 29 april zet de Academie voor Beeldende Kunst (Lieven Gevaertstraat 52) tussen 10.00 en 17.00 uur de deuren open voor het grote publiek.

–          Achter de schermen van de schouwburg. Op zaterdag 29 april om 15.00 uur zorgt toneelgroep Streven voor een rondleiding achter de schermen van onze eigen Mark Liebrecht Schouwburg.

–          Creatieve markt. Op zondag 30 april kan je tussen 14.00 en 18.00 uur komen snuisteren tussen alle kleine hebbedingetjes die lokaal talent te koop aanbieden.

–          Grootste straattekening. Op zondag 30 april maken we tussen 14.00 en 17.00 uur de grootste straattekening van Mortsel en omstreken. Het Stadsplein is het blanco canvas. Iedereen die wil mag komen meetekenen. Wij voorzien het krijt.

–          Gebermte. Op 29 en 30 april 2017 passeert een kleine parade cultuur, kunst en natuur over de oude spoorwegbermen van Mortsel. Je mag je een lineair wandelparcours van 1,5 km voorstellen waar uiteenlopende dingen beleefd en bekeken kunnen worden : muziek, poppentheater, muziektheater, vertellingen, kunst, natuur, bijzondere dieren, poëzie, wandelingen … .

–          Kunstroute. Tijdens de Week van de Amateurkunsten zetten verschillende ateliers en culturele plekken in Mortsel hun deuren open. Je kan er tentoonstellingen bewonderen, workshops volgen, demonstraties bekijken en open ateliers meemaken.

Kunstkring De Geelhand

Het volledige programma kan je nalezen op de website van stad Mortsel.

Volg “8.511 Mortsel Maakt” ook online, onze reporters gunnen je een blik achter de schermen op instagram en op de facebookpagina van cultureel centrum Mortsel (zoek het evenement 8511 Mortsel Maakt).

Zelf iets delen ? Gebruik de hashtags #8511mortselmaakt en #WAK2017, dan kan heel Mortsel meegenieten.

Meer info ?

Het volledige programma kan je hier nalezen: http://www.mortsel.be/Configuratie/CC/Toon_je_talent/8511_Mortsel_Maakt_Programma .

Facebookevenement Mortsel maakt! : https://www.facebook.com/events/104031353452144/

www.gebermte.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.