De sportdienst organiseert samen met de duurzaamheidsambtenaar, politiezone HEKLA en enkele vrijwilligers van de Sportraad op donderdag 11 mei opnieuw het Grote Fietsexamen voor alle zesde leerjaren van de Hovese basisscholen.

Het Grote Fietsexamen test vijf basisvaardigheden die jonge fietsers onder de knie moeten hebben : rechts op de rijbaan fietsen, rechts afslaan, links afslaan, langs een hindernis fietsen en voorrang verlenen. Op deze manier krijgen ouders en leerkrachten een duidelijk beeld van de kennis, inzichten, vaardigheden en attitudes van hun leerlingen/ kinderen in het echte verkeer. De leerlingen fietsen individueel een vooraf uitgestippelde route waarbij observatoren noteren of de leerlingen alle verkeershandelingen goed uitvoeren. Nadien volgt een eindevaluatie en krijgt elke leerling een Fietsbrevet Goud waarop staat voor welke vaardigheden hij geslaagd is en voor welke hij best nog moet oefenen. Zo weten ook de ouders meteen hoe veilig hun kind kan fietsen.

VAB fietsbijstand
Op donderdag 11 mei zullen de leerlingen van 9.30 tot 15.00 uur hun fietsexamen afleggen in de volgende straten : Rozenlei, Azalealei, Begonialei, Groenenborglei, Kapelstraat, Nieuwstraat, Meylstraat, Geelhandlaan en Mortselsesteenweg. Gelieve die dag extra voorzichtig te zijn wanneer je met de wagen in deze straten rijdt.
Workshop dode hoek Diezelfde dag staat er voor de zesde leerjaren ook een workshop dode hoek op het programma. Het is van groot belang dat kinderen zich bewust zijn van de gevaren die ze lopen wanneer ze vlak naast of achter een vrachtwagen fietsen. De workshop gaat dit jaar door in Lint, samen met de Lintse basisscholen. De sessies worden begeleid door politieagenten.

p1040684

Foto’s (c) Gazet van Hove