Een echte bekerclash werd het gisteren op het thuisterrein van de Koninklijke Hove Sport voetbal. De dames van Hove Sport die 2 weken geleden kampioen speelden in de 2e provinciale stonden tegenover de dames van Moldavo uit Mol. De kersverse kampioen in de 1e provinciale. Een erg moeilijke wedstrijd voor Hove Sport uiteraard en de talrijk opgekomen supporters zagen dan ook Moldavo het beste uit de startblokken schieten met erg snedig maar vooral erg snel voetbal. Het was voor Hove Sport meteen alle hens aan dek om de eerste 15 minuten goed door te komen. Na dit moeilijk kwartier kwam Hove beter in zijn spel en dat resulteerde in de 25 ste minuten in een doelpunt via Kim Wullaert. Terwijl bij de thuisploeg het geloof groeide in een bekerstunt. Dachten de dames uit Mol er heel anders over. Zij kwamen op een vlotte manier gelijk en gingen over Hove Sport met 3 doelpunten in welgeteld 7 minuten. Maar de kopjes gingen bij Hove Sport niet naar beneden en nog voor de rust werd het 3-3 met een ouwndoelpunt en nog maar eens Kim Wullaert aan het kanon. Ruststand 3-3.

P1030657

De 2e helft was het voor beide ploegen vooral vechten tegen de vermoeidheid en kansen aan beide zijde. Maar de eindstand bleef 3-3 en dus moesten strafschoppen soelaas brengen. En na een echte 11 meter soap met een scheidsrechter die  zijn boekhouding niet goed had bijgehouden won Hove Sport de strafschoppenreeks met 8-7.  Zo spelen de dames van Hove Sport op 1 mei 2017 om 13.30u. op het terrein van K. Kontich FC de finale van de beker van Antwerpen tegen Vosselaar dat gisteren in de andere halve finale won van thuisploeg Kontich. Of er bussen zullen ingelegd worden was gisteren nog niet duidelijk. Maar naar de Duffelsesteenweg in Kontich op 1 mei kan Hove Sport misschien wel met de fiets of te voet gaan.

chalet Hove Sport

Lokale Radio Frekwent wil alvast mee de beker van Antwerpen komen dragen richting de gemeente Hove. Wij hadden gisteren na de wedstrijd nog een korte babbel met trainer Soren Steegmans.