Op 22 april organiseert Wereldwinkel Boechout – Hove een fietstocht in het kader van de World Fair Trade Day.

Hier mee willen we een krachtige roep de wereld insturen voor  eerlijke en betere handelsregels voor het Zuiden.  Want de regels moeten hertekend worden.

Het huidige ontwikkelingsbeleid is zo vormgegeven dat wat met de ene hand gegeven wordt, met de andere hand weer wordt weggenomen.  Het is alsof we producenten in het Zuiden eerst leren fietsen om hen nadien stokken in de wielen te steken.

fairtrade

Fiets mee en verzamel samen met ons kilometers om de afstand tussen politici hier en producenten in het zuiden te verkleinen.
Je stelt zelf je parcours samen, m.a.w. je kiest zelf hoeveel kilometer je fietst.
In de wereldwinkel van Boechout-Hove (Theo Tutsstraat 32 in Boechout) is een knooppuntenkaart ter beschikking en krijg je tips voor een mooi traject.
Om 11u30 vertrekt daar een groep, langs de knooppunten, voor een afstand van +/- 30  km.

Rond 15.00u. arriveren we in Duffel om het grote slot moment mee te maken. Dit gaat door in de Breugelzaal van de bibliotheek (hoek Onze-Lieve–Vrouwenlaan en Bruul) waar je vergast wordt op een optreden van Agur(wereldkoor), een hapje, een drankje en …bekendmaking van het totaal aantal gefietste kilometers.

Meer info in de wereldwinkel of bij jan.bosselaers1@pandora.be .

Niet alleen op 22 april kan je kilometers verzamelen maar ook als je naar school, werk, winkel, een fietstocht maakt alleen of met je vereniging… Registreer je nu alvast via www.faitradeday.be .

Zaterdag 22 april 2017 om 11.30u. vertrek aan Oxfam wereldwinkel in Boechout.

Foto’s (c) Gazet van Hove.