Bij Opnieuw & Co begint de zomer op 22 april

MORTSEL

Geschreven door Edwin Mariën

De zomermarkt van Opnieuw & Co is jaarlijks een groot succes. Herbruikbaar zomergerief wordt massaal verkocht, waarvan de  opbrengst integraal wordt geïnvesteerd in de sociale tewerkstelling bij de kringwinkel.

Net zoals de vorige twee jaar, vindt deze immense zomermarkt plaats op één centrale locatie, namelijk op de Vredebaan 76 in Mortsel op zaterdag 22 april van 10.00 tot 20.00 uur. Er is ruime parkeergelegenheid en een fietsstalling voorzien. Het aanbod van zomerse goederen is nog groter en gevarieerder. Meer dan 50.000 stuks zomergerief, zoals ligstoelen, klapstoelen, tuinstoelen en –tafels, parasols, een massa buitenspeelgoed, vrijetijdstoebehoren zoals tenten, rugzakken, luchtmatrassen, zomertextiel en –schoeisel en zoveel meer wordt uitgestald. Er zal ook een enorm aanbod aan visgerief aanwezig zijn. Kortom, alles wat van pas komt om te genieten van de zomer.

P1040117

Er is live muziek en entertainment. Kinderen kunnen zich vermaken met een springkasteel, een hele speciale carrousel, kindergrime, eendjes vissen en een ballenkraam. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht. Er wordt een cava-bar voorzien, maar ook verfrissende dranken zoals bio fruitsap, frisdrank, bier en witte en rode wijn aan zeer democratische prijzen. Water, koffie en thee zijn zoals steeds gratis. Verder kan je ook komen smullen van lekkernijen, zoals versgebakken pizza’s, hamburgers en pannenkoeken. En natuurlijk mag een heerlijk ijsje niet ontbreken. Directeur Koen Goemans : ‘We hebben een hele winter gespaard zodat we ook dit jaar een uitmuntend aanbod aan zomergerief ter beschikking hebben. En net als vorig jaar is ons evenement open tot ’s avonds laat. ‘

De zomermarkt is makkelijk bereikbaar met De Lijn via de haltes Vredebaan en Gemeenteplein in Mortsel. Tram- en bushalte Vredebaan is slechts 500 meter van het evenement verwijderd. Je kan ook gebruiken maken van de IC-trein Antwerpen-Brussel (afstappen in station Oude God).

(EM)

P1040085

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove