logo Mortsel

Voor wie ? Voor jou! Als je zorgbehoevend bent en niet meer zelfstandig thuis kan wonen, kan je terecht in WZC Meerminnehof. Je vindt er een nieuwe thuis. We zorgen voor een veilige en geborgen omgeving. We garanderen je vrijheid van bewegen, ook als dementie deel van je leven is.

Zorg op maat

Je legde een eigen levenstraject af, waarbij het verblijf in het woonzorgcentrum het laatste hoofdstuk is. Jij staat hierin centraal, met je mogelijkheden en beperkingen. Je kan rekenen op onze psychische, fysische, sociale en emotionele ondersteuning. We geven je de garantie dat je waardig kan sterven.

Een huis, een thuis

WZC Meerminnehof is ontworpen op maat van de bewoners. De ruimtes zijn huiselijk ingericht met veel licht en groen, een aangename omgeving. Ook het dagelijks leven is ingericht volgens principes die bewoners en medewerkers erg waarderen. Het leven in het woonzorgcentrum is leven in groep gedurende verschillende momenten van de dag. Afhankelijk van je mogelijkheden zijn dit meer of minder momenten. Omdat familie belangrijk is, bieden we jullie de mogelijkheid om samen te eten, ’s middags en ’s avonds. Informeer je hiervoor bij de medewerkers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De praktische kant van wonen in Meerminnehof

WZC Meerminnehof heeft 118 éénpersoonskamers, verdeeld over drie leefeenheden: de Akker, de Zilverbeek en het Rietveld. Er zijn enkele kamers voor echtparen, deze zijn voorzien van een tussendeur. De kamers zijn bemeubeld met een kleerkast, een hoog-laag bed, een ijskast, een tafel en een stoel. Indien je graag een eigen zetel of andere kleine meubels meebrengt, kan dat. Elke kamer beschikt over een oproepsysteem, een badkamer met inloopdouche en een aansluiting voor telefoon, televisie en internet.

Visie op bewonerszorg

Sinds geruime tijd werken we vanuit een eigentijdse visie op bewonerszorg. Medewerkers werden betrokken bij de opmaak ervan. We werken rond respectvolle zorg, zorg op maat, sociale zorg, fysieke zorg, psychische zorg en zorg voor wonen en leven. Inspraak van de bewoner is de verbindende factor. Iedereen is uniek en we willen allemaal erkend worden voor wie we zijn, wat we kunnen en wat we belangrijk vinden. Ieder van ons houdt van het leven, van warmte en van respect. Het is vanuit deze wetenschap dat de zorgvisie werd uitgebouwd, vertrekkend vanuit de vraag wat jij als bewoner, als kind of familie van een bewoner, ervan zou vinden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een dag in woonzorgcentrum Meerminnehof

Je wordt ’s morgens gewekt door een verpleegkundige of zorgkundige. Ze helpt je, als dat nodig is, bij je persoonlijke verzorging. Je ontbijt in de eetruimte. Iedereen eet samen en als je hulp nodig hebt, kan je beroep doen op een medewerker of een vrijwilliger. De maaltijd is gevarieerd en aangepast aan jouw dieet en noden. Elke week kan je het menu raadplegen. Ook het middagmaal en het avondmaal neem je in de eetruimte. Een dag in het woonzorgcentrum verloopt op jouw ritme. De krant lezen in de living, een gesprek op de kamer of een boek lezen in de wintertuin, er is ruimte genoeg om rustig te ontspannen. Je kan vrijblijvend deelnemen aan activiteiten. Het aanbod is divers. Elke wooneenheid heeft een centraal gelegen algemene zithoek. Er zijn comfortabele zetels. Je kan er lezen, een babbel doen of tv kijken. In de namiddag bieden we je een kopje koffie en een koekje aan. Je kan in de namiddag ook in de cafetaria terecht voor een drankje en een hapje. In de zomer is het er aangenaam vertoeven op het grote terras.

 

Geld euro's

De prijs

Je betaalt 59,17 euro per persoon per dag. In de dagprijs is inbegrepen : woongelegenheid en infrastructuur, verpleging en verzorging, voeding, dagelijks onderhoud en energieverbruik. In de dagprijs is niet inbegrepen : persoonlijke dokterskosten en geneesmiddelen, haartooi en pedicure, persoonlijke was, verbruik in de cafetaria en persoonlijke uitgaven. Meer info ? Wil je wonen in WZC Meerminnehof ? Er werken of als vrijwilliger meehelpen ? Neem contact op met het OCMW, tel. 03 / 443 94 00, e-mail zorgintake@ocmwmortsel.bewww.mortsel.be .

ocmw logo

Foto’s © Reporters & Gazet van Hove.