Sinds mei 2015 kunnen nieuwe kleinhandels- of horecazaken in Mortsel onder bepaalde voorwaarden een starterssubsidie krijgen. Met het oog op kernversterking in de stad zet het bestuur een grote stap vooruit. Sinds 1 februari geldt immers een nieuw reglement. De wijzigingen kunnen ingrijpend en ambitieus genoemd worden.

Stad Mortsel blijft de komende jaren volop inzetten op het commercieel centrum. Dat de detailhandel en de horeca het omwille van diverse factoren erg moeilijk hebben in Vlaanderen en tot ver daarbuiten, is niets nieuws. Maar we mogen niet bij de pakken blijven zitten en moeten alles uit de kast halen. Wij blijven geloven in onze stad.

P1040368

 

Het aanpassen van het subsidiereglement voor nieuwe ondernemers hoort thuis in een reeks van initiatieven die het commercieel centrum van Mortsel nieuw leven moet inblazen. Naast het verfijnen van enkele definities en voorwaarden uit het reglement op basis van de ervaringen van het afgelopen jaar, vallen verder twee zaken op : de zonering wordt geoptimaliseerd en de subsidiebedragen worden gevoelig aangepast.

Geld euro's

 

In iedere zone verhogen we de subsidie, omdat we alle kleinhandels- of horecazaken in Mortsel belangrijk vinden. Het is echter wel duidelijk dat we volop inzetten op de zone Statielei, Pieter Reypenslei en de Antwerpsestraat (tot R11). Die zone is het uithangbord van onze stad. Wanneer het daar misloopt, springt dat meteen in het oog. Wie daar vanaf nu een detailhandel of horecazaak start, kan tot maar liefst 5.000 euro aan subsidie krijgen.

Op www.mortsel.be/starterssubsidie vind je het nieuwe subsidiereglement en de aanvraagmogelijkheden.

Meer info ? Dienst lokale economie, e-mail : lokale.economie@mortsel.be , website www.mortsel.be/ondernemen .

logo Mortsel

Foto’s (c) Gazet van Hove