Dinsdag 11 april 2017

Babbel-knabbel

14.00u. De Markgraaf, Kapelstraat 8 Hove. Zo is Samana Hove !’. Samen kijken ze naar een reportage over hun activiteiten in 2016. Kom kijken en beleef alles nog eens opnieuw.

Meer infotel. 03 / 288 58 19.

 

Participatiemoment heraanleg speelterrein Sportpark

Op dinsdag 11 april organiseert de gemeente Hove een doe-markt over de heraanleg van het speelterrein aan het Sportpark. Tijdens deze doe-markt krijg je de kans om jouw mening te geven over de heraanleg van het speelterrein.

Wil je méér kunnen klimmen, kruipen, schommelen, in het water spelen of rustig vertoeven op een bank ? Kom naar de doe-markt en laat het ons weten. Aan de hand van beeld- en spelmateriaal geven de medewerkers uitleg over de mogelijke plannen en bepaal jij mee het uitzicht van het terrein.

Meer info tel. 03 / 454 38 97, e-mail : jeugd@hove.be .

Sporthal

Zondag 16 april 2017

Paasfeest

Sint Laurentiuskerk Hove

Maandag 17 april 2017

Fietsen

13.30u. D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove. Org. OKRA.

Meer info tel. 03 / 455 35 68.

VAB fietsbijstand

Dinsdag 18 april 2017

Yogales (gratis proefles)

Tijdens deze wekelijkse lessen staat het actief vormgeven van de oefeningen en het ontwikkelen van een esthetisch en gezond bewegingsleven centraal. De oefeningen worden opgebouwd vanuit logische gedachten en voorstellingen zodat men niet alleen fysiek maar ook mentaal scheppend bezig is. Naast het algemeen positief gezondheidsbevorderend effect werkt net het bewust actief in relatie treden met de oefeningen, het ontwikkelen van nieuwe waarnemingen, voorstellingen en gewaarwordingen zeer heilzaam en opbouwend op het lichaam, het zenuwstelsel en de levenskrachten. Vanuit de zienswijze van ‘de nieuwe yogawil’, ontwikkeld door Heinz Grill, worden in de yogalessen ook de innerlijke samenhangen en logica van het leven verkend vanuit het idee dat de mens een zelfsturend wezen is met een ‘ik’ dat zich kan ontwikkelen en vat kan hebben op de verschillende aspecten van het leven. De mens als een sociaal wezen dat in relatie treedt en niet alleen leeft vanuit de eigen wereld en beroersels. De oefeningen werken zeer bevorderlijk op de rug, de ademhaling en het zenuwstelsel. Ze verhogen het oprichtingsvermogen, de flexibiliteit en stabiliteit van de wervelzuil, de adem wordt vrijer, het zenuwstelsel wordt gesterkt en komt tot een heilzame ordening en rust.

Elke dinsdag (uitgezonderd in schoolvakanties) van 20 tot 21.30 uur. Kostprijs: 38 EUR voor een zesbeurtenkaart (36 EUR bij aankoop tijdens de gratis proefles op 18 april). Les op 18 en 25 april in de turnzaal van Urania (J. Mattheessensstraat 60 Hove).

Meer info tel. 0477 / 24 48 76, e-mail : carina.vanespen@skynet.be .

Rode kruis Hove

Woensdag 19 april 2017

Bloedinzameling Rode Kruis

18.00u. – 20.00u., Albrecht Rodenbachschool, Onderwijsstraat 19 Hove. Rode Kruis afdeling Hove.

Doe goed, geef bloed !

Interventiewagen Rode Kruis

 

Dierensprookjes, superhelden- en prinsessenverhalen

Kom (behalve tijdens schoolvakanties) elke woensdag tussen 14.00 en 15.30 uur en elke zaterdag tussen 11.00 en 12.30 uur mee luisteren naar bijzonder mooie sprookjes, live verteld in het Sprookjeshuisje aan de kerk.

Speciaal voor 4- tot 9-jarigen worden er sprookjes en andere fantastische verhalen verteld. Nadien wordt er geknutseld, geschilderd of zelfs gekokkereld. Iedereen krijgt een drankje en een versnapering. Kom maar eens kijken, inschrijven hoeft niet en het kost slechts 2 EUR (materiaal, drankje en koekje inbegrepen). Data april : 19, 22, 26 en 29 april.

Groepjes vanaf tien kinderen zijn ook welkom, ook tijdens schoolvakanties (wel vooraf reserveren).

Meer info tel. 03 / 460 33 12, e-mail : cultuur@hove.be .

 

Foto’s (c) Gazet van Hove.