Voorjaarsflora en landschapsfietstocht in de Grote Boshoek

Paasmaandag 17 april 2017 van 13.00u. tot 17.30u. : fiets en wandel mee !

natuurpunt

Een samenwerking tussen Natuurpunt Zuidrand, Oude Spoorweg, De Wielewaal en Land van Reyen. Vier Natuurpuntafdelingen hebben hun schouders gezet onder het ambitieuze project “Grote Boshoek” om de laatste resterende open ruimte gevormd door belangrijke beekvalleien en boscomplexen op de grens van Hove, Lint, Boechout, Kontich, Duffel en Lier te behouden.

Samen met het Landschapspark Zuidrand, de betrokken gemeenten en Natuurpunt dienden ze een strategisch plan in om deze huidige open ruimte te bewaren.

Op Paasmaandag 17 april kan je ter plaatse al wandelend komen kijken. Of fiets je liever mee een lus (15-20 km) waarbij je deze groengebieden kan bezoeken ? Twee hiervan zijn normaal niet toegankelijk voor het grote publiek. Het Babbelkroonbos (1), de Babbelbeekse beemden (2) en het Uilenbos (3) kan je die dag bezoeken. Dus grijp deze kans.

In elk van deze bijzondere natuurgebieden worden de bezoekers vergast op een korte wandeling met aandacht voor voorjaarsflora … en het landschap. De wandelingen starten om 13.15u., 14.45u. en 16.45u. en duren telkens 45-50 minuten waarna men naar het volgende punt fietst. Op alle plaatsen kan je achteraf ook een drankje nuttigen om even uit te rusten. Wandelaars zijn welkom in de drie gebieden. Een niet te missen en unieke namiddag dus !

Boshoekstraat 93 boomgaard

Je kan op deze drie plaatsen op de aangegeven uren vertrekken :

(1) Babbelkroonbos : afspraakplaats  : aan de parking begraafplaats, Bouwenstraat in Lint

(2) Babbelbeekse beemden : afspraakplaats aan de ingang van het natuurgebied, in de Bremstraat vlakbij ’t Steenhout in Duffel

(3) Uilenbos : afspraakplaats Boshoekstraat 99 aan het oude hoevetje, in Hove

Meer info over het project Grote Boshoek op : www.landvanreyen.eu .

dreef in het bos
Uilenbos Hove

Foto’s (c) Gazet van Hove