Nieuwe stadssecretaris luidt start integratie stad en OCMW in

Op 1 april krijgt stad Mortsel een nieuwe stadssecretaris. Sophie Hermans zal op dat moment de fakkel overnemen van de huidige waarnemend stadssecretaris Sofie Mortelmans. ‘Nieuw’ is hier echter als term niet echt op zijn plaats. Als huidig OCMW-secretaris van Mortsel kent Sophie Hermens de organisatie immers al door en door.

ocmw logo

Sofhie Hermans zal vanaf 1 april de functies van OCMW-secretaris en stadssecretaris combineren. Stad en OCMW Mortsel hebben immers besloten om te integreren en in de toekomst als één organisatie verder te gaan. De diensten van stad en OCMW werkten in het verleden al veel samen. Verschillende diensten, zoals de informaticadienst en de communicatiedienst, werkten al langer overkoepelend. Het financieel beheer van zowel stad als OCMW stonden al langer onder de hoede van dezelfde financieel beheerder. Een verdere integratie lijkt dus logisch.

Geld euro's

Zowel de gemeenteraad als de OCMW-raad volgden ons daarin. Ze stemden voor een beheersovereenkomst die de volgende stappen van dit integratieproces beschrijft. Het uiteindelijke doel is van stad en OCMW één geïntegreerd lokaal bestuur te maken. Door beide organisaties onder leiding van de huidige OCMW-secretaris te brengen, nemen we alvast een belangrijke mijlpaal in dit integratieproces.

boekenbeurs Mortsel 6

www.mortsel.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.