Activiteiten Natuurpunt, “Land van Reyen”

Natuurpunt afdeling “Land van Reyen” organiseert enkele activiteiten waar men zoveel mogelijk natuurliefhebbers wil ontmoeten.

20-jaar-natuurpunt-Land-van

Zaterdag 1 april 2017 … (dit is geen grap)

LINT

Zwerfvuilactie langsheen de fietsostrade Lint-Lier, in het Bos van Marpingen en op de Vlinderweide. In de bermen zijn zeer prachtige kruiden en bloemen te ontdekken. Met vrijwilligers zet men zijn beste beentje voor en ruimen we het achteloos achtergelaten zwerfvuil op. Steek je een handje toe ? Klagen helpt niet, actie wel !  Veel dank voor de steun die we van voorbijgangers telkens mogen ontvangen.

natuurpunt

Afspraak om 10.00u. aan de spoorwegovergang aan Luitersheide nabij de jeugdlokalen Luytershof. Natuurpunt Lint zorgt voor afvalzakken, fluo-hesjes, grijpers en het sorteren achteraf. Graag zelf handschoenen meebrengen. Onderweg genieten we van alles wat de natuur te bieden heeft. Einde rond 12.00u..

Verdere info bij : andre.delien@telenet.be .

sluikstorten-De-Ster

 

Zondag 23 april 2017

MORTSEL

Ontdek de ontwakende natuur van Klein-Zwitserland om na je wandeling in Hoeve Dieseghem te genieten van een Gageleer of warme drank met gebak van 14.00 tot 17.00u. Of steek een handje toe tijdens de beheerwerken.

De vrijwilligers ontvangen iedereen ook graag in de Groene winkel met nestkastjes, boeken over fauna en flora, Gageleer, kaarten, enz …

Info : jan.vera@skynet.be .

Natuurpunt verzamelt maandelijks in hoeve Dieseghem

Woensdag 26 april 2017

LINT

Inventarisatie van amfibieën in de poel aan het Lerenveld. Een kers op de taart na de vele avonden paddenoverzet ! Afspraak om 19.30u. achteraan de parking op het einde van de Lintse KMO-zone Lerenveld (via Liersesteenweg). Zeker laarzen voorzien. Iedereen welkom, zeker ook kinderen. Zoekkaarten worden te koop aangeboden aan 2 euro / stuk.

Info : nick.schrijvers@pandora.be – tel. 03 / 455.86.84.

P1000642

 

Foto’s (c) Gazet van Hove.