Op dinsdagmorgen 21 maart jl. organiseerde de Fietsersbond over heel Vlaanderen voor de vierde keer een Nationale Applaus-dag voor de voorbijrijdende fietsers. Ze doen dit voor de fietsers te feliciteren voor hun keuze voor de fiets, om verder te doen, ze te bedanken omdat ze de wereld een stukje aangenamer en gezonder maken, automobilisten tonen dat het anders kan en de overheid aan te zetten dat er nood is voor een veiligere fietsinfrastructuur.

p1040715

Zoals gewoonlijk stonden de Hovese militanten van de Fietsersbond vanaf 7.30u. aan het Kostershuisje in de ‘drukke’ Kapelstraat. Ze waren juist met tien man, waaronder groen-links gemeenteraadslid Jo Ampe. Zijn er volgend jaar gemeenteraadsverkiezingen ?

p1040716
gevaarlijke toestanden voor kleine kinderen

Bij momenten is het tijdens de ochtendlijke spitsuren in het centrum van Hove vrij gevaarlijk voor fietsers. Vele grote en zware vrachtwagens doorkruisen ons centrum. Gelukkig staan er aan de schoolpoorten gemachtigde toezichters om de schoolkinderen en anderen veilig over straat te zetten, maar een politieagent op het kruispunt van de Kapelstraat met de Geelhandlaan zou niet misstaan.

De meeste fietsers kennen ondertussen de actie van de Fietsersbond en wisten dit wel te waarderen. Na een uurtje werd de actie afgeblazen.

p1040718
zwaar vrachtverkeer in Hove-centrum

Foto’s © Gazet van Hove.