De dames waren vrij en de reserven kregen de 3 punten cado door een forfait van tegenstander SK Wilrijk en dus 5-0 voor Hove. Zo blijven ze uiteraard net als de dames op kop in de rangschikking.

Het eerste elftal van de koninklijke ging zondagmiddag op bezoek bij City Pirates B in Merksem. Van aan de start, met tegenwind, nam Hove het voortouw en werden de piraten voornamelijk gedwongen op hun helft te spelen. Dat resulteerde in de 10de minuut in de eerste treffer door Matthias Verhoeven. Jammer genoeg was de vreugde van Hove van korte duur want op een afvallende bal trof Michielssen drie minuten later raak met een afgeweken schot (1 – 1). Dit was echter het enige wapenfeit dat we voor City Pirates konden noteren over de ganse wedstrijd meldt onze reporter ter plaatse. Hove bleef de druk hoog houden en in de 32ste minuut scoorde Randy Vertessen op aangeven van Redgy Dhondt de verdiende tweede treffer (1 – 2).

P1030657

Na de rust was Hove aanvankelijk even opnieuw in het bedje ziek van enkele vorige wedstrijden, kon de thuisploeg wat loskomen maar gelukkig zonder resultaat. De wedstrijd verwaterde wat tot Kurt Colman met een vrijschop, gedragen door de wind, de thuisgoalie, die de bal in eigen doel verwerkte, verraste en zo zekerheid bracht  eindstand 1 – 3.

Hove Sport blijft 4de in de rangschikking met drie punten voor Maccabi en vijf voor Oelegem. Met nog drie wedstrijden, voor de boeg blijven ze bij Hove Sport op eindronde-koers. VC Mortsel OG verzekerde zich in dezelfde reeks nu al van de kampioenstitel met een overwinning in Ranst. Ze krijgen de gelukwensen van Hove Sport en lokale radio Frekwent.

Volgend weekend geen voetbal in de 4e provinciale B reeks en de inhaalwedstrijd bij VC Mortsel OG zal gespeeld worden op zaterdagavond 1 april. En dit is zeker GEEN grap. Supporters op post.