De gemeente Hove organiseert een infoavond over renovatie audits. Dit gaat door op maandag 8 mei om 20.00u. in De Markgraaf (Kapelstraat 8).

P1000591

Wat is een renovatie audit ?

Voor de meeste inwoners is het een hele opdracht om de woning energiezuinig te maken. Met de renovatie audit wil de gemeente Hove haar inwoners daarbij helpen.

Tijdens een renovatie audit wordt de woning onder de loep genomen door een expert. Alle onderdelen van de woning worden bekeken. Denk hierbij aan het dak, de gevels en vloer, de beglazing, de verwarming, de verlichting, het waterverbruik, … Ook de mogelijkheden voor het plaatsen van een zonneboiler of zonnepanelen worden in kaart gebracht.

Het resultaat is een overzichtelijk verslag waarin allerlei maatregelen worden beschreven, specifiek voor de onderzochte woning. Daarnaast krijgt men ook advies over eventuele premies en financiering. De inwoner kan dan zelf kiezen welke maatregelen hij/zij zal uitvoeren en welke bijhorende besparingen daarmee worden gerealiseerd. Sommige maatregelen vragen immers een grotere investering dan andere. Maar alle maatregelen geven een meerwaarde aan de woning en het comfort.

P1010587

Project renovatie audits in Hove

Voor het uitvoeren van renovatie audits in de gemeente Hove kunnen inwoners rekenen op de expertise van de energiecoöperatie ZuidtrAnt. Zij zullen de audits uitvoeren tegen een vooraf vastgestelde kostprijs en volgens een uniform stramien. Zo moeten inwoners niet meer op zoek naar een partner en kunnen ze snel van start gaan.

P1000590

Infoavond renovatie audits

De gemeente Hove organiseert samen met intercommunale IGEAN en ZuidtrAnt een informatie avond. Dit gaat door op maandag 8 mei om 20.00u. in De Markgraaf (Kapelstraat 8 Hove).

Met vragen over dit initiatief kan je terecht bij Els Lauwers, de duurzaamheidsambtenaar van Hove. Je kan haar contacteren via milieu@hove.be of 03 / 460 33 26.

 

Foto’s (c) Gazet van Hove.