Vzw IHA zet dit jaar tekenaar George van Raemdonck in de kijker. Ze doen dit met een expo, die loopt van 11 maart tot 16 april in theater Vooruit in Boechout en met een voorstelling van de George van Raemdonckwandeling morgen op zondag 12 maart om 14.00u. De expo toont 87 cartoons, spotprenten en coverprenten uit de periode 1918-1939. De twee uur durende wandeling wordt begeleid door gidsen van de Heemkundige Kring Het Speelhof Boechout-Vremde. De wandelaars bezoeken plaatsen waar van Raemdonck tekeningen en schilderijen maakte.

Tijdens de wandeling wordt in het George van Raemdonckpark het nieuwe monument Bulletje en Boonestaak’ ingewijd. Na de wandeling zal burgemeester Koen T’Sijen de ‘Prijs van de gemeente’ uitreiken. Deze prijs wordt elk jaar toegekend aan iemand met een belangeloze inzet voor medemensen, uitzonderlijke prestaties op sociaal, cultureel, wetenschappelijk, artistiek of sportgebied of iemand die een speciale bijdrage aan de welstand, de verfraaiing of uitstraling van de gemeente bracht.

De gemeente kent de prijs postuum toe aan George van Raemdonck via zijn kleindochter Cathy Collet en aan de vereniging International Humour in Art (I.H.A. vzw). Zij houden de nagedachtenis aan George van Raemdonck, zowel cultureel als artistiek, in stand via de organisatie van talloze culturele exposities en evenementen in de gemeente, met internationale uitstraling. Zowel Cathy Collet als I.H.A. ontvangen een cheque van 250 euro.

Geld 100 dollar

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove