In woelige tijden zoeken mensen een houvast, vaste waarden. Eén van die vaste waarden is het Rode Kruis.

diploma-uitreiking Rode Kruis afdeling Hove-Lint

Naast brandweer en politie staan deze vrijwilligers dag en nacht paraat, altijd, overal. Soms zichtbaar, denk maar aan alle festivals en jaarmarkten. Soms veel minder zichtbaar.
De ziekenwagens bij de aanslagen van Zaventem en Maalbeek waren nog heel zichtbaar, de vooruitgeschoven medische posten heel wat minder. Wat te denken van de psychologische opvang van de slachtoffers en hun familie.

diploma-uitreiking Rode Kruis afdeling Hove-Lint
Nachtopvang voor 1.600 gestrande reizigers, inclusief animatie voor de kindjes. Of het bloed en plasma dat tot op vandaag aan de slachtoffers wordt gegeven. De ambulanciers uit Hove-Lint waren bij de eerste Antwerpse  ziekenwagens in Zaventem. Anderen boden ondersteuning aan het commando in de kazerne van Peutie of  stonden er paraat mochten er nog aanslagen worden gepleegd. Het feit dat leerlingen van het Sint-Ritacollege, familieleden en nabije kennissen nipt ontsnapten aan het ergste bracht alles plots heel dichtbij. Waar politie en brandweer overheidsdiensten zijn en dus via de gemeentebelasting worden gefinancierd, is het Rode Kruis een  vrijwilligersorganisatie, opgebouwd uit lokale afdelingen zoals die van Hove-Lint, die zelf in hun middelen moeten voorzien. Slechts 5 procent van de inkomsten komt uit subsidies van beide gemeenten. Jouw steun is dus onontbeerlijk voor de werking. Je schenking wordt gegarandeerd volledig lokaal gebruikt en is bovendien voor bijna de helft recupereerbaar via je belastingaangifte voor giften vanaf 40 EUR.

Doe jezelf een plezier en optimaliseer je belastingen en schenk aan de lokale afdeling op rekeningnummer BE44 0012 4529 0545. Alvast bedankt !

Rode kruis Hove

Geïnteresseerd in de werking ?

Volg het Rode Kruis Hove-Lint via onderstaande kanalen.
www.rodekruis.be/afdeling/hove-lint/wie-zijn-we/ons-team/
facebook.com (zoek op Rode-Kruis-Hove-Lint).

Rode kruis

Foto’s (c) Gazet van Hove