Zondag 12 maart 2017

Statiepoweten in team

Op zondag 12 maart brengt Literatuurkring De Statiepoweten een poëtisch programma met uitsluitend eigen werk. Herman Vermeulen zorgt voor een passende muzikale omkadering. Omwille van het beperkt aantal plaatsen in het Kostershuisje (Kapelstraat 6) kan je inschrijven voor de voorstelling van 14.00 of 16.00 uur. Verplicht reserveren bij John Volkaerts, e-mail : johnvolkaerts@mail.com . Gelieve bij de reservatie (ten laatste 6 maart) het gewenste uur te vermelden. Toegang : 4 EUR, over te schrijven op rekening BE16 9796-0853-6474 om je reservatie te bevestigen.

Meer info bij Guido Sel, tel. 0476 / 37 13 63.

statiepoweten hove

Maandag 13 maart 2017

Fietsen

13.30u. samenkomst D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove. Org. OKRA,

Meer infotel. 03 / 455 35 68.

VAB fietsbijstand

Dinsdag 14 maart 2017

Babbel-knabbel De Consul-Anten

Op dinsdag 14 maart komen naar jaarlijkse gewoonte van 14.00 tot 16.30 uur de Consul-anten op bezoek in zaal 1 van “De Markgraaf”. Deze keer met een volledig nieuw programma : ‘Antwerpse sagen, legenden en stadsverhalen’. Ze brengen je in de sfeer van heksen, dwaallichtjes en spoken. In lugubere en plezante verhalen gaan ze tot honderden jaren terug in de tijd. Met Kludde, Brabo, Lange Wapper, Nello en Patrascha wandelen ze over de Antwerpse stadskaart. Ze verdwalen in bijgeloof, mystiek en ‘straffe toebak’. Iedereen hartelijk welkom om naar deze straffe verhalen te komen luisteren. Org. Ziekenzorg, Meer infotel. 03 / 288 58 19.

 

Sporthal

Start to Run

Na de succesvolle lessenreeks Start to Run in de zomer van 2016 wordt er in het voorjaar een nieuwe reeks georganiseerd. Het doel is om na tien weken vlot dertig minuten aan één stuk te kunnen lopen.

De meest gebruikte norm is 5 kilometer, maar iedereen is vrij om dit op zijn/haar eigen tempo te lopen. Wanneer er na afloop van deze reeks vraag is naar een vervolgreeks (van 5 naar 10 kilometer) kan dit in samenspraak met de begeleiders worden georganiseerd.

Praktisch

Drie sessies per week. De sessies op dinsdag en donderdag worden begeleid. De derde sessie dien je zelf in te plannen. De officiële podcast van Start to Run kan op vraag via WeTransfer worden bezorgd. Zo kan er gedurende de zelf in te plannen sessie op een effectieve en leuke manier worden getraind. Ook bij het niet kunnen deelnemen aan de begeleide sessies (vakantie, werk,…) kan er toch individueel worden getraind. Planning sessies : 14, 16, 21, 23, 28 en 30 maart, 4, 6, 11, 13, 18, 20, 25 en 27 april en 2, 4, 9, 11, 16 en 18 mei, telkens van 18.30 tot 19.30 uur. Locatie : het Sportpark Hove, verzamelplaats : hoofdingang JOC (naast sport- en jeugddienst). Douchemogelijkheid wordt voorzien. Doelgroep : iedereen vanaf 12 jaar.

Dit initiatief wordt gratis aangeboden, maar inschrijven is wel noodzakelijk en kan via e-mail naar sport@hove.be met vermelding van naam, voornaam, leeftijd en adres. Inschrijven kan tot en met vrijdag 10 maart.

Meer info op tel. 03 / 454 39 01, e-mail : sport@hove.be .

laat je zien op de fiets

Woensdag 15 maart 2017

Provinciale Fietsbarometer

Op woensdag 15 maart organiseert de Fietsersbond Hove een infoavond over de Provinciale Fietsbarometer. In opdracht van de provincie Antwerpen werd de voorbije jaren in alle gemeenten de fietsinfrastructuur bekeken. Hierbij  werden fietstellingen uitgevoerd, de staat van de fietspaden en fietsverbindingen nagegaan (breedte, trilcomfort,…), ongevallencijfers geanalyseerd,… Met een 5,5 op 10 oogt het fietsrapport van de gemeente Hove niet zo fraai. Het gemiddelde van de provincie bedraagt 6,2. Hoe komt dat ? Wat zijn de knelpunten en hoe kan daar op korte termijn verbetering in aangebracht worden ? Welke zijn de aandachtspunten voor fietspaden en fietsverbindingen die in de toekomst zullen aangelegd worden ? Tina Caers (teamverantwoordelijke Fietsbeleid) en Chris Brouwers (diensthoofd Mobiliteit) van de Provincie Antwerpen zullen graag op deze vragen en nog veel meer een antwoord geven. Burgemeester Volckaerts zal het fietsbeleid van de gemeente Hove toelichten.

20.00u., O.C. “De Markgraaf”, Kapelstraat 8 Hove.

Fietsersbond Hove

 

Donderdag 16 maart 2017

Kerkconcert Sint-Laurentiuskerk

Op 16 maart om 20.00 uur treedt het Kugoni Trio (piano, viool, saxofoon) op met muziek van onder andere Rachmaninoff, Sjostakovitch en Piazzolla. De vzw Laurentius zoekt in de eerste plaats naar artiesten met een uitzonderlijk palmares. Eén van de doelstellingen is het aanbod gevarieerd te houden, zowel op het vlak van componisten als van instrumenten. Dit jaar wordt een zelden geziene (gehoorde) combinatie van piano, viool en saxofoon aangeboden. Naast gekende componisten uit het verleden kan je ook proeven van hedendaagse klassieke muziek. Met de opbrengst van de vorige concerten heeft de vzw een substantiële bijdrage geleverd om de restauratiekosten van de kerk te helpen dragen. Het parochieteam wenst een herinrichting van de zijbeuk om vieringen en bezinningen voor kleinere groepen een aangenamer karakter te geven. Daartoe zijn enkele ingrepen aan de infrastructuur nodig waarvoor een financiële ondersteuning welkom is. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan 15 EUR per kaart door overschrijving op rekening BE95 7310 0740 9458 van de vzw Laurentius met vermelding van het aantal kaarten.

Wie ook een steentje wil bijdragen aan het nieuwe project kan dit door storting van 50 EUR op bovenvermelde rekening. In ruil daarvoor wordt je naam vermeld in de rubriek ‘mecenaat’ in de programmabrochure (zonder toegangskaarten). Met 100 EUR worden je, naast de vermelding van je naam, ook twee toegangskaarten bezorgd (af te halen aan de inkombalie). Meer info bij Jacques Thiers (tel. 03 / 455 40 23), Jean Schots (tel. 03 / 455 61 30) of Steven Lauwers (tel. 0477 / 28 19 90).

Sint Laurentiuskerk Hove

 

Vrijdag 17 maart 2017

Toneel ‘Den Trouw’

Werkgroep Vredewijk en ’t Alternatief gaan in groep naar ‘Den Trouw’, gespeeld door WTS, op vrijdag 17 maart om 20.30 uur. Alles speelt zich af op het trouwfeest van Jo en Mie. Jo, een vijftiger die volop in zijn midlifecrisis zit, hertrouwt met Mie, die meer dan twintig jaar jonger is. In het begin van het feest is alles nog prima, maar naarmate het feest vordert komen de pijnpuntjes stilaan naar boven, leren we de personages wat beter kennen, vallen de maskers één voor één af. Doe daar de nodige drank bij, dan komen de tongen ook wat losser … Een tragikomedie gespeeld door vrienden van Werkgroep Sint-Lode. Regie : Luc De Wit. Locatie : zaal Walpurgis, Deurneleitje 6 in Mortsel. Reserveren en kaarten aan 10 EUR bij Bert en Bea De Wit-Carsauw via e-mail : beacarsauw@hotmail.com of tel. 03 / 458 44 61. Voorlopig is er ook nog plaats op donderdag 16 maart.

 

P1040108

Zaterdag 18 maart 2017

Jij en je kind, samen in de moestuin

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Velt Netevallei een opleiding moes-tuinieren in bakken en opnieuw in de formule waarbij één kind samen met één van de ouders de lessen volgt. Deze formule lijkt goed te werken. Enkele uurtjes samenwerken in de tuin op zaterdagvoormiddag doet goed voor iedereen, zowel de ouders maar zeker de kinderen genieten ervan. Het is het enthousiasme van de kinderen dat ertoe aanzet om ook dit jaar deze lessenreeks in te richten. Het aantal deelnemers is beperkt tot acht duo’s van één jongere (leeftijd ongeveer 10 jaar) samen met één van de ouders. Vanaf maart tot juni wordt er vijf keer samen gekomen op zaterdagvoormiddag van 10.00 tot 12.00 uur. Een eerste samenkomst is gepland op zaterdag 18 maart. De datums van de andere lessen worden afgesproken bij de eerste les. De lessen gaan door in Kontich. De deelnameprijs voor de ganse reeks bedraagt 25 EUR per duo. Hiervoor ontvang je zaden en plantjes, heel veel tips om zelf mee aan de slag te gaan en documentatie. Zorg dat je erbij bent. Info en inschrijven via mail naar info.netevallei@velt.be .

Velt 2

Zondag 19 maart 2017

Geboorteboomfeest

Op zondag 19 maart plant de Gezinsbond in samenwerking met het gemeentebestuur weer een geboorteboom. Alle gezinnen van Hove en in het bijzonder gezinnen met een geboorte in 2016 worden uitgenodigd op het geboorteboomfeest 2017 van de Gezinsbond Hove in samenwerking met het gemeentebestuur. Samenkomst in de Paddenstoel van kleuterschool Regina Pacis 1 (ingang Oudstrijdersstraat) om 10.45 uur. Rond 11.00 uur wordt de geboorteboom in park Frijthout geplant in aanwezigheid van de burgemeester. Daarna toost men op de kindjes en de ouders met een natje en een droogje. Ouders met een geboorte in 2016 schrijven in via e-mail : info@gezinsbondhove.be of tel. 03 / 455 53 16. Vermeld je naam en het aantal volwassenen en kinderen en vergeet de naam van je kindje niet. JAanimo animeert de kinderen met schminkstand en springkasteel. Einde rond 13.00 uur.

Geboorteboom Frijthout

 

Maandag 20 maart 2017

Fietsen

13.30u. samenkomst D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove. Org. OKRA,

Meer info op tel. 03 / 455 35 68.

brochure VTBKultuur

Foto’s © Gazet van Hove.