HOVE

Daar komt het interessante belevingsweekend op 18 en 19 maart e.k.

We stelden reeds in andere bijdragen dat er een nieuwe wind waait in de Hovese middenstandsvereniging en dat er enkele nieuwe initiatieven in de startblokken staan.

Men is al voorbij de startblokken en de voorbereidingen voor het eerste evenement zijn al zichtbaar in en rond Hove. Op 18 & 19 maart zijn er meer dan 40 (je leest het goed, meer dan 40 !) handelaars in Hove die hun deuren openen en bij elk van hen valt er wel iets te beleven. Er zijn ook enkele Hovese verenigingen die meedoen.

P1030213

Wat ?

Bij elke handelaar krijg je wel een extra voordeel, al of niet in combinatie met een aankoop. Je zal versteld staan over het aantal unieke handelszaken die er in Hove zijn. Het zijn er misschien wel meer dan op de Meir in Antwerpen. Daarnaast zijn er ook enkele randactiviteiten, zoals een heuse kinderboerderij met levende dieren. Zij waren eerder al te gast in Hove tot groot jolijt van groot en klein. Er zal ook een heus springkasteel staan. Er is ook een oldtimershow voorzien en men hoopt op een mooie opkomst van mooie wagens van alle leeftijden en uiteraard ook van mensen van alle leeftijden !

p1040604

Hove is ook wel een klein mekka voor gastronomie. Men zet dit speciaal in de spotlichten. Er valt in de verschillende handelszaken met een gastronomische toets wel iets te beleven, maar daarnaast heeft men ook een Bar-à-Vin met een selectie natuurlijke wijnen door The Cook Stays | Raw Wine for Gentle People, een bar die alleen bemand wordt door eigenaars van horecazaken in Hove zoals ‘Den Drijhoek’ en ‘De Pomp’, een oesterbar, verzorgd door Clatervis, een barista (Bar-Barista) en gezonde snacks verzorgd door Brandtfood en The Original Butcher’s Store – De Laet–Van Haver.

Het belevingsweekend is niet alleen beperkt tot het centrum van Hove. Er zijn ook enkele handelaars en ondernemers die buiten de centrale as liggen en die hun medewerking hebben toegezegd. Wist je dat er wel meer dan 200 ondernemers actief zijn in Hove ?

P1030241

Parkeren ?

Alle parkings en parkeerplaatsen in Hove zullen beschikbaar blijven en overigens is er een grote parking bij het station (140 plaatsen) en bij het voetbalveld van Hove Sport (Lintsesteenweg).

Wat brengt de toekomst ?

De organisatoren van de Hovese middenstanders zijn ook volop bezig met ‘Zo Dichtblij’ (de opvolger van ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ in april en Zomerend 2017 op vrijdag 25 & zaterdag 26 augustus).

Men behoudt zeker enkele vaste waarden, maar daarnaast wil men aan de Zomerend-feesten ook een nieuw elan meegeven. Een tipje van de sluier misschien wel … Beach Bar, DJ Contest, Summer Market …

Zomerend Feesten

Tot slot :  

Men heeft een oud begrip opnieuw van onder het stof gehaald. Waarom verder lopen als je het in Hove kan kopen ! Het belevingsweekend zal dit zeker bevestigen. Dus zeker even Hove komen ontdekken !

Kernteam belevingsweekend 2017 middenstand Hove

E-mail : CommunicatieMiddenstandHove@telenet.be .

Woordvoerder : Jarl Vanden Broeck – Raw Wine for Gentle People | The Cook Stays

Penningmeester(es) : Ann Broothaerts – Dagbladhandel PuntKomma

Michel Sergeyssels – Elektro Sergeyssels

Sven Verreyt – Lingerie Jabeau

Thierry : Gacs & Top Garden

Contact met de gemeente : Ann Goyvaerts

Grafische vormgeving : Lien Ivo (stagiair).

logo middenstand

Foto’s (c) Gazet van Hove.