Hove

Midden december jl. vroeg Gazet van Antwerpen aan alle burgemeesters van onze provincie “bent u kandidaat-burgemeester in 2018 ?” Wat opviel is dat alle burgemeesters van onze buurgemeenten volmondig positief antwoorden op deze vraag, terwijl de Hovese burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde “We hebben nog geen beslissing genomen.”

Eigenaardig antwoord, aangezien hij de Hovese oppositie reeds enkele maanden verdenkt van reeds ‘in verkiezingsmodus’ te zijn. Een burgemeester, als ‘helikopter-strateeg’ die zijn gemeente goed kent, moet hierop toch vlot kunnen antwoorden ! Waarom wacht hij zo lang ? Strategisch inzicht ? Concurrenten binnen de eigen partij ? … Vakantieplannen in Spanje ? … We zijn benieuwd naar de kleur van de rook die er binnenkort uit de schouw van N-VA Hove komt !?

We stellen ook vast dat de webstek van N-VA Hove reeds enkele weken off-line is ! Er staat te lezen : “SITE IN ONDERHOUD Momenteel zijn wij hard aan het werk om onze nieuwe website klaar te stomen. Tot binnenkort en bedankt voor uw geduld.” Gaat dit nog lang duren …

Geld euro's
Voor de “poen” hoef je het in Hove zeker niet te doen !

Reeds andere kandidaat-burgemeesters bekend

We weten in ieder geval dat gewezen burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) er alles zal aan doen om nog een laatste maal burgemeester van Hove te worden in 2019 … voordat de gemeente in 2024 (verplicht) fusioneert met één of meerdere van onze buurgemeenten !

logo Edegem

Wie ook kandidaat-burgemeester is, is niemand minder dan OCMW-voorzitster Goedele Breyne, (Ph7) schepen van sociale zaken. Op allerlei vergaderingen in de regio zegt ze openlijk dat ze in 2018 kandidaat-burgemeester is. Een vrouwelijke kandidate voor het hoogste ambt in Hove. Eens iets anders !

Hoe zit het bij de ‘groen-linksen’ van Hove Beweegt ? Topman Jo Ampe heeft reeds tweemaal (in 2006 en 2012) een potentieel burgemeestersambt voor zichzelf aan anderen (willen) door(ge)geven … Hoe ernstig kunnen de kiezers ‘groen-links’ (of Jo Ampe) in Hove nog aanzien ? Deze vraag stellen is ze beantwoorden …

Proper Hove?

Foto’s © Gazet van Hove.