Drie handelaars werden toegevoegd aan de lijst van Hovese fairtrade-handelaars en –organisaties.

Sinds januari 2016 mag Hove zich FairTradeGemeente noemen. Dat werd in februari 2016 gepast gevierd bij de officiële overhandiging van het label. Ondertussen heeft de fairtrade-trekkersgroep enkele activiteiten georganiseerd en verder aan bewustmaking gedaan bij handelaars die nog niet waren aangesloten. De trekkers-groep is verheugd met de recente toetreding van frituur Lamme Goedzak, Bokadee en bakkerij Elly.

P1000904

Bij een pak frieten kan je bij Lamme Goedzak een fairtrade frisdrank kopen. Bakkerij Elly verkoopt repen fairtrade chocolade en fairtrade koffie. Deze koffie kan je gratis proeven terwijl je je beurt afwacht. Bokadee biedt dan weer doopsuikerverpakkingen aan, vervaardigd met natuurlijke materialen en kleurstoffen. Er is zelfs een collectie vervaardigd met ecologische producten uit Nepal. Dit onder controle van de Fair Trade groep Nepal.

Fair Trade gaat niet enkel meer over een eerlijke handel met het Zuiden, maar ook over meer aandacht besteden aan het gebruik van milieuvriendelijke en duurzame materialen bij producenten uit eigen streek en dit aan een eerlijke prijs.

De volledige lijst met fairtrade-handelaars en -organisaties vind je op www.fairtradegemeenten.be/hove .

lekker ...
lekker …

Foto’s (c) Gazet van Hove