Stad Mortsel organiseert voor de 9de keer op rij een wereldfeest voor de leerlingen van het 4de leerjaar uit de Mortselse basisscholen.  Dit jaar nemen niet minder dan 190 leerlingen uit 5 verschillende Mortselse basisscholen deel aan onze Fiesta Latina ! Op 20 februari tonen deze leerlingen wat ze geleerd hebben tijdens hun groot reisavontuur in de Andes landen.

logo Mortsel

Het leerproject bestaat uit verschillende stappen : na coaching van de leerkrachten werden de leerlingen gedurende enkele weken in het dagelijks leven van de Andes -landen ondergedompeld. Tijdens het project leerden de leerlingen op interactieve wijze de leefgewoontes van hun leeftijdsgenootjes kennen. Zo speelden ze een inleefspel in de bibliotheek rond eerlijke handel en zagen ze filmpjes over het dagelijks leven in de Andes-landen. Er werd gedanst, gezongen, geknutseld en veel bijgeleerd. In de klas verwerkten ze de indrukken en kennis op een creatieve manier.

Het eindresultaat van dit leerproject kan u komen bewonderen tijdens een spetterend slotfeest. Dit slotfeest is het hoogtepunt van het project. De kinderen nemen in de voormiddag deel aan verschillende workshops en tonen in de namiddag het resultaat aan (groot)ouders en andere leerlingen.

Met dit project willen we kinderen op een positieve manier met andere culturen in contact te brengen, zodat ze opgroeien tot echte wereldburgers met respect voor andere culturen en (h)eerlijke handel.

carnaval Mortsel

Praktische info :

Het slotfeest vindt plaats op maandag 20 februari 2017 in de Mark Liebrechtschouwburg van Mortsel,  Heilig-Kruisstraat 16.

Tijdens de voormiddag nemen de leerlingen deel aan 8 workshops  die doorgaan tussen 09.45 uur en 12.00 uur.

Het toonmoment op het podium gaat door van 13.00 uur tot 15.00 uur.

Alle (groot)ouders en geïnteresseerden zijn hier van harte welkom. 

P1040053

Foto’s (c) Gazet van Hove – coverfoto Parkschool Mortsel