Op zondag 25 juni 2017 wordt het Belgisch kampioenschap wielrennen voor vrouwen en mannen op de weg gereden in Antwerpen. Eind vorige maand werd het parcours bekendgemaakt in het Antwerpse stadhuis.

De officieuze start wordt gegeven op de Grote Markt en de aankomst ligt aan de Desguinlei ter hoogte van het Provinciaal Instituut Voedingsbedrijven Antwerpen (PIVA), vanwaar de renners veertien keer een lus van om en bij de zeventien kilometer rijden door de districten Antwerpen, Wilrijk en Hoboken.

P1030067

Op zaterdag 24 juni kunnen fietsliefhebbers zelf het parcours al eens verkennen. Johan Peeters, verantwoordelijke van Sporting A : zegt ‘De start van het Belgisch kampioenschap ligt net zoals bij de Ronde op de Grote Markt. Vanuit dit historische decor gaat het richting Zuidrand want in het Noorden zijn er op dat moment verkeerswerken. Na de start gaat het via voornamelijk brede wegen op een biljartvlak parcours richting Wilrijk en Hoboken. Vervolgens wachten er twee pittige kasseizones van in totaal 1,8 kilometer op de D’Herbouvillekaai en de Waalse Kaai. Via het vlinderpaleis bereikt het peloton de aankomstzone aan de Desguinlei, waar een laatste rechte lijn van 500 meter lang en acht tot tien meter breed ligt. De elite vrouwen leggen deze ronde zes keer af, wat neerkomt op een totale afstand van 102 kilometer. De mannen krijgen 238 kilometer voorgeschoteld. En de dag voordien op zaterdag 24 juni kan elke fietsliefhebber het parcours uittesten tijdens de cyclo-tocht die wordt georganiseerd door de provincie en stad Antwerpen. De  dag  van het Belgisch kampioenschap kunnen de supporters al vanaf 8.00u. terecht op de grote markt in Antwerpen voor de voorstelling van de renners.”

Meer info vindt u binnenkort op de website www.sportingA.be . Het kostenplaatje bedraagt ongeveer 250.000 euro. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove