HOVE

Vandaag staat heel de inlandse politieke wereld ‘half op zijn kop’ na eerst de onthullingen over een socialistisch mandataris in Gent die wat teveel bijkluste via intercommunales en afgeleide commerciële bedrijven. Alle grote politieke partijen stellen initiatieven voor om te snoeien in het aantal intercommunales en tot meer doorzichtigheid te komen. Maar soms hebben de grootste roepers nog het “meeste boter op hun hoofd” zoals de groene geflipte Kristof Calvo uit Mechelen (zes betaalde mandaten) en Kamervoorzitter Siegfried Bracke (verzwegen mandaten).

Alle persorganen zijn druk in de weer met het publiceren van de namen van politici over alle partijen die veel “bijklussen” in intercommunales en afgeleide bedrijven, VZW’s, stichtingen, enz ….

Geld dollars

Hoe zit het in Hove ?

We stelden maandagavond jl. de vraag aan de Hovese communicatieambtenaar D.V. om ons een lijstje te bezorgen over de Hovese uitvoerende mandatarissen (college burgemeester en schepenen, OCMW-voorzitter) met vermelding van hun mandaten en de bezoldiging die daar tegenover staat. Hij ging er werk van maken. Enkele uren later liepen we burgemeester Koen Volckaerts tegen het lijf en hij was al op de hoogte van onze vraag. Hij deelde ons direct mondeling zijn maandelijkse bruto-vergoeding mee. Allemaal goed en wel, maar we zouden alles mooi in een excel-lijstje zien aangegeven en uitgesplitst per mandaat. Met dank bij voorbaat voor de medewerking vanuit het Hovese gemeentehuis.

We deelden de burgemeester en de communicatieambtenaar ook mee dat ze deze informatie best ook op de gemeentelijke webstek publiceren, om verder “lokaal geroddel” voor te zijn.

Alle Hovenaars mogen als aandeelhouders van de gemeente Hove (belastingbetaler & kiezer) weten hoeveel de bestuurders voor het beheer van de gemeente en aanverwante instellingen opstrijken.

We zijn benieuwd naar het antwoord !?

Geld euro's

Foto’s © Gazet van Hove