HOVE

Het was een drukke bedoening zaterdagavond jl. in zaal ‘Da Capo’ aan de Lintsesteenweg. De Wieler & Toeristen Club “De Lustige Trappers” hadden er verzamelen geblazen voor een buffet waar van de gelegenheid gebruik werd gemaakt om de nieuwe ploeg voor te stellen.

p1040597
Freddy Smet

Wie zijn De Lustige Trappers ?

In 2010 werd in Hove door een vijftal Spin City leden een wielertoeristenclub in het leven geroepen onder het motto “Samen uit Samen thuis”. Met het stamnummer 02010007 is WTC De Trappers aangesloten bij Wielerbond Vlaanderen, vandaag Cycling Vlaanderen genoemd. Men is aangesloten bij de Hovese Sportraad en sedert 2012 is de vereniging een vzw.

Na een startperiode met een 8-tal leden is de club geleidelijk aan het groeien : vandaag telt men 34 actieve leden, 2 ereleden en 6 steunende leden. Het bestuur bestaat uit Freddy Smet, voorzitter; Ludo Beerlandt, penningmeester; Thierry Saintgeorges, secretaris; Patrick Wouters, boekhouder; Hedwig Smets, communicatie verantwoordelijke; Dirk Durieux, technisch medewerker. Allen werden letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet.

Sedert oktober 2015 hebben De Lustige Trappers ook “een meter” in de figuur van Annelies Dom, gewezen sportfunctionaris van de gemeente Hove. De bedoeling is een signaal te geven aan de dames fietsrecreanten, dat zij ook welkom zijn in de club om samen van de wielersport te genieten. Annelies kon niet aanwezig zijn omdat zij onderweg was naar Colombia voor de wereldbeker manche op de piste in Cali. Na haar prachtige prestatie op het BK op de piste eind december 2016 waar zij een zilveren medaille haalde in de puntenkoers en in de achtervolging, heeft ze een plaatsje verworven binnen het nationale dames team op de piste. Vanuit haar nieuwe ploeg Lotto Soudal Ladies Team is zij geselecteerd voor het klassieke voorjaar.

p1040599
hulde bestuursleden

Sponsors

Een club zonder sponsors kan moeilijk overleven. Vandaag heeft WTC De Lustige Trappers een hele schare sponsors die zowel op de kledij als op de clubwagen te vinden zijn en zo hun bedrijf promoten.

De sponsors zijn : Lotus Travel uit Hove, cafétaria Weyninckhoven uit Hove, Primator uit Zwijndrecht, NV Dauby uit Wommelgem, Alpha MotorHomes uit Temse, Lederwaren Siesta uit Edegem, Schilderwerken Van den Brande uit Hove, Keurslager De Laet & Van Haver uit Hove, Electro Sergeyssels uit Hove, Takelbedrijf Van Damme uit Lier, Immo Casco uit Hove, Argenta Hove, DNexus uit Edegem, WL Tegels uit Lier, VEDO uit Ranst, Melvin by Gacs uit Hove, CM Frituur uit Hove, Eral Schoenservice uit Hove, Alfa Immo uit Wilrijk en Drankenhandel Goossens uit Lint.

Wat doen De Lustige Trappers ?

Wekelijks houden ze een zondagmorgenrit het ganse jaar door. Van begin maart tot half oktober rijden ze mee door deelname aan georganiseerde toertochten in het Vlaamse land. Dit brengt hen op vele en mooie plekjes in gans Vlaanderen. Tijdens de wintermaanden rijden ze voornamelijk thuisritten. Dit zijn de wintertrainingsritten en de kennismakingsritten. Tijdens het werkjaar geven ze ook ondersteuning aan activiteiten van de Hovese Sportdienst (Start-to-bike), de 7-Miles en de Scholenveldloop. Sedert een aantal jaren organiseert men ook de Bone4Kids-Day. Tijdens de komende Hovese Zomerendfeesten zijn de Lustige Trappers actief met de organisatie van een Gezinsfietstocht van een goede 25 km in en om Hove, Boechout, Lint. Ze proberen jongeren tussen 4 en 14 jaar kennis te laten maken met de wielersport.

p1040610
hulde kandidaat-dames renners

Hulde leden

Tijdens de avond werden er nog een hele groep leden in de bloemetjes gezet.

De deelnametrofee : 1ste plaats : Ludovic Buijks, tweede plaats : Hedwig Smets, derde plaats : Sonja Goris.

Deelnametrofee aan de Start2Bikers : Eva De Bondt, Sandra Maes, Kris Geysen, Karolien Naert, Tom Tuyteleers, Filip Ivens en Martine Buyens.

 

Foto’s © Gazet van Hove.