Het volgende concert van NeerdorpenKLASSIEK! 2016-2017. We stellen ons de vraag : wat betekende Georges Gershwin voor de klassieke muziek ? Veel van de songs die Gershwin populair maakten in de jaren 1920, worden vandaag nog steeds met veel bijval gezongen. Maar hij wilde ook klassieke meesterwerken schrijven en op gelijke voet worden gesteld met Stravinsky, Schönberg, Ravel en de grote klassieke componisten van die periode.

23 februari 2017 –  Zaal “Da Capo”, Hove, Lintsesteenweg 1a

Piet Vansichen, bas

Waldo Geuns, piano

Neerdorpenklassiek

Georges Gershwin, de klassieke componist ?

George Gershwin (1898-1937) was een van de bekendste en en belangrijkste figuren in de muzikale geschiedenis van de Verenigde Staten. Zijn muziek was toonaangevend en speelde een belangrijke rol in de Roaring Twenties.

Waldo Geuns 

Waldo Geuns is actief als pianist, filosoof en musicoloog, drie disciplines die hij onlosmakelijk met elkaar verbindt binnen al zijn artistieke projecten. Zijn pianospel is gekend voor zijn meeslepende en doordachte muzikaliteit en virtuositeit. Tegelijkertijd zorgt Waldo bij ieder optreden voor een vernieuwende concertervaring. Al vertellend brengt hij je als luisteraar nieuwe filosofische en emotionele inzichten bij, spreekt hij over het verhaal achter de muziek, en vertaalt hij de muziek van het verleden naar onze eigen beleving

Piet Vansichen

De Belgische bas Piet Vansichenstudeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven, het Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen en de Guildhall School of Music in Londen. Hij zet zich in voor de verbreding van de interesse voor opera en cultuur en werd onder die impuls artistiek directeur van Alden Biesen Zomeropera.

neerdorpen klassiek

Ticket 12,00 € (-26: € 5,00 )

De reservatie is definitief na overschrijving op rekeningnummer 363-0019893-48 op naam van Orfeoproducties .Vermelding van ‘datum van het concert en aantal personen’.

Voor meer informatie en tickets kunt u ook terecht bij de cultuurdiensten van Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint of Mortsel

Reservaties via Orfeo producties – tel. 03 449 16 87 – info@orfeo.be

Neerdorpen KLASSIEK!

Donderdag 30 maart 2017 om 20.15 uur : Anne Boeykens Formation, Kerk van O.L.V.-geboorte, Lint

Donderdag 27 april 2017 om 20.15 uur : Mosa Pianotrio, kapel van Cultuurcentrum Altena, Kontich.

www.orfeo.be

Orfeo zuidrand

Foto’s (c) Reporters