Nieuwe overnemer is hartelijk welkom !

Hove

Mogelijk komt er einde maart e.k. een einde aan het 10 jaar geleden geopende café “Bahnhove” in het oude NMBS-stationsgebouw aan de Kapelstraat 117 in Hove. Huidig uitbater Bernd Zwinnen kampt met gezondheidsproblemen en kan de stress van de lange werkdagen ook niet meer aan. Hij werkt gemiddeld 14 uur per dag. Eind maart stopt hij er alvast mee. Het kan ook vroeger zijn, als er vroeger een nieuwe uitbater wordt gevonden. Zwinnen is naast uitbater van ‘Bahnhove’ ook eigenaar van het stationsgebouw.

p1020786
veel activiteiten in Bahnhove

Café Bahnhove is een goed draaiend café gespecialiseerd in allerhande speciaal bieren. In het café hebben een aantal supportersclubs van wielrenners hun vaste stek. Bahnhove zit iedere avond goed vol met jong en knap volk.

Philipp Walsleben
Philipp Walsleben heeft een supportersclub in Bahnhove

De eerste uitbaters van Bahnhove kozen deze naam voor het café omdat ze vroeger met de trein geregeld naar Oostenrijk op reis gingen. ‘Bahn’ verwijst in het Duits naar ‘spoor’.

We hopen dat er snel nieuwe uitbaters van Bahnhove worden gevonden, want het zou zeer spijtig zijn mocht deze culinaire biertempel in Hove verdwijnen. Misschien kunnen de Hovese brouwers, van de Hovese eigenaars van het Antwerpse ‘Seefbier’ tot ‘de Keukenbrouwers’ er een (gezamenlijk) initiatief opstarten ? Of de ‘Hoveling’ ?  Waren die laatsten niet op zoek naar een culturele ontmoetingsruimte …

Verdere info via Facebook “brasserie Bahnhove”, Kapelstraat 117 in 2540 Hove, tel. 03 / 294.96.13.

P1030206
promotie van Hovese culinaire specialiteiten

Foto’s © Gazet van Hove.