Op de commerciële as aan de Kapelstraat heeft onze gemeente er een zelfstandige onderneemster bij in een klein knus gezellig winkeltje.

Isabel Somers (33), moeder van drie nog jonge kinderen, baat er sedert vandaag haar nieuwe juwelenwinkel uit. Isabel (°Mortsel) heeft een stevige band met Hove. Ze liep hier lagere school aan Regina Pacis Instituut terwijl ze in Edegem woonde. Nadien volgde ze in het middelbaar de richting Menswetenschappen aan het Sint-Gummaruscollege in Lier. Hierna studeerde ze nog eens vier jaar beeldende kunsten aan het Sint-Lucasinstituut in Antwerpen.

Kunstzinnig type

Sedert 10 jaar baatte Isabel reeds als zelfstandige juwelenontwerpster een zaak uit aan de Oude Godstraat in Edegem. Vanaf vandaag is dit in Hove, waar ze ook al een tijdje woont. Isabel was actief bij de Scouts in Hove en volgde hier aan de KunstAcademie avondschool keramiek. Een heel kunstzinnige dame van eigen bodem !

Isabel wilde reeds op vrij jonge leeftijd in de kunstrichting stappen. Ze volgde van haar 6de tot haar 18de levensjaar tekenschool in Mortsel. Uiteindelijk vond ze haar draai in het ontwerpen van juwelen. Haar klanten bestaan voor het grootste gedeelte uit vrouwen in de leeftijdsklasse 30 tot 50 jaar, er zitten ook veel trouwers bij en mensen die om herstellingen langskomen. Haar atelier bevindt zich in de kelder van haar zaak.

p1040477

Werkwijze

Isabel werkt meestal met zilver, goud, porselein, glas en leder. Ze vindt het leuk om van oude dingen (bijv. knopen) een juweel te maken. De eerste 3 à 4 jaar was het zoeken om als zelfstandige onderneemster in de juiste plooi te vallen. Vandaag heeft Isabel een heel ruim publiek. De klanten komen bewust naar haar toe. Mond-aan-mond-reclame werkt heel positief. Voormalig ATV-nieuwsanker Ellen Wouters droeg steeds een juweel dat door Isabel’s hand ging.

Hoe klant worden ?

“Als mensen een bepaald idee hebben, kunnen we dit bespreken en stap per stap uitwerken. We volgen dit op met de klant. Het zijn hier allemaal uniek handgemaakte juwelen. Mijn stijl kan je eerder als sober omschrijven. Eén accent is al goed om je mooi gekleed te voelen. Unieke stukken maken het nog specialer. We kunnen ook oude juwelen herwerken, één detail eruit halen, het terug smelten” aldus een op dreef gekomen Isabel.

Haar winkeltje aan de Kapelstraat valt tussen de andere huizen niet onmiddellijk op. Maar als Isabel thuis is, zet ze twee witte stoelen op het voetpad. Dan weten de klanten dat ze kunnen binnenstappen.

p1040475

Isabel Somers

Juweelontwerpster

Kapelstraat, 97

2540        Hove

Tel. 0485 / 97.68.06.

www.isabelsomers.be / Facebook ‘Isabel Somers Juweelontwerpster’

Openingsuren : donderdag & vrijdag 14.00 – 18.00u., zaterdag 14.00 – 17.00u. (of op afspraak).

 

Foto’s © Gazet van Hove.