HOVE

De winterse temperaturen zorgen voor gezellige taferelen, maar vaak ook voor gladde wegen. Om de risico’s voor autobestuurders, fietsers en voetgangers te beperken volgt Hove een winterplan. Hierbij zijn hoofdwegen en fietspaden, met focus op de fietsostrade, prioritair.
De gemeente is gestart met de omschakeling van zout strooien naar pekelen. Op deze manier kan er op meer preventieve wijze worden gewerkt. Deze methode is bovendien beter geschikt voor fietspaden, aangezien pekel niet moet worden ingereden. De werking van pekel is daardoor veel efficiënter.

Sneeuw
De gemeentelijke diensten zetten in op het ijzelvrij maken van de hoofd- en fietsassen vóór de ochtendspits. Voorts werkt de gemeente gefaseerd in functie van de gladheid van de wegen en de fietspaden. Niet elke straat en/of fietsverbinding kan gelijktijdig worden behandeld, maar de belangrijkste verbindingen komen eerst in de strooivolgorde. De gemeentediensten maken deze afweging in samenwerking met de politiezone HEKLA.

Groenstraat gevaarlijke situatie fietsers
spoorwegbrug Hoverheide-Groenstraat : gevaarlijk voor fietsers

Op het vlak van fietsverbindingen krijgen de fietsroutes langs de spoorweg prioriteit, samen met de fietsverbinding Boechoutsesteenweg–dienstencentrum, het fietspad van de R. Verbeecklaan, de spoorwegbrug ter hoogte van Hoverheide, de fietstunnel van de Kasteelstraat en de lokale fietsdoorsteken.
Ook in de wintermaanden van 2017 blijven de gemeentediensten zich op een zo efficiënt mogelijke wijze inzetten op een veilig wegennet.

Voetpaden na sneeuwval

 

www.hove.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove