De tweede fase van de werken in de Geelhandlaan is op 9 januari gestart. Deze fase loopt van de L. Dumortierstraat tot aan de Meylstraat.

Stand van zaken eerste fase

In de eerste fase van het project werd een afvalwaterriool aangelegd vanaf de L. Dumortierstraat tot aan de Parklaan en een regenwaterriool richting de nieuwe gracht in de P. van Ostaijenlaan. Naast de aanleg van de riolering werd ook de hele wegenis vernieuwd in het eerste gedeelte van de Geelhandlaan. De aanplant van de bomen in de eerste fase van het project volgt volgend plantseizoen.

P1040319

Verloop werken tweede fase

De aannemer is op maandag 9 januari gestart met het opbreken van de wegenis. De wegenis van fase twee wordt in één keer opgebroken; nadien wordt er minderhindersteenslag voorzien, zodat de woningen terug bereikbaar zijn.

Na de opbraak van de wegenis wordt er gestart met de aanleg van de riolering. Dit zal gebeuren door middel van twee sleuven: één sleuf voor de afvalwaterriolering en één sleuf voor de hemelwaterriolering. De bestaande riool zal pas worden opgebroken nadat de bestaande huisaansluitingen zijn overgekoppeld naar de nieuwe rioleringen.

P1040318

Hinder omwonenden Geelhandlaan

Door de werken is er hinder te verwachten voor de omwonenden van de Geelhandlaan. Dit betekent dat de toegang tot de woningen beperkt zal zijn en dat er geen doorgaand verkeer is toegelaten. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk maar tijdens de werkuren (van 7 uur ’s morgens tot 16.30 uur) zal ook dit op bepaalde momenten moeilijk zijn. De verkeersborden en eventuele aanwijzingen van de aannemer moeten gerespecteerd worden.

 

Schoolomgeving

Ouders worden via de school en de BKO op de hoogte gebracht.

Rodenbachschool

Algemeen raden wij aan om zoveel als mogelijk de directe omgeving van de Geelhandlaan met de wagen te vermijden. Er is een tijdelijk parkeerterrein voorzien in de L. Dumortierstraat. Deze is gelegen tegenover de voetbalterreinen en naast de begraafplaats. Ook is het parkeerverbod in de L. Dumortierstraat deels opgeheven. Parkeren kan ook aan Hove Sport. De weg richting A. Rodenbachschool en BKO De Mikado kan vanaf deze parkeerterreinen best te voet vervolgd worden.

P1040316

Algemene omleidingen

Om de werken ter hoogte van de Geelhandlaan in goede banen te leiden zijn er in het centrum van Hove verscheidene omleidingen voorzien:

– vanaf de Kapelstraat is de toegang tot de E. Van Hemeldonckstraat niet mogelijk voor autoverkeer.

– Woningen in de schoolomgeving zijn te bereiken via de Veldkantvoetweg en de E. Van Hemeldonckstraat. In beide straten zal slechts één rijrichting toegelaten worden.

– Voorlopig is het kruispunt Geelhandlaan – L. Dumortierstraat nog niet toegankelijk. Het toegankelijk maken van dit kruispunt heeft prioriteit, maar is afhankelijk van de nog uit te voeren werken.

– De Molenstraat wordt gedurende de duur van de werken omgezet van een tweerichtingsstraat naar een éénrichtingsstraat. Het is niet mogelijk om deze straat vanaf de L. Dumortierstraat in te rijden richting Meylstraat. Deze ingreep is nodig om het verkeer weg te houden van de Geelhandlaan.

P1040317

Geactualiseerde informatie

De omleiding wordt mee opgevolgd door de gemeente en de politie. De verkeerssituatie zal op gezette tijden geëvalueerd worden. Daardoor is het mogelijk dat er nog wijzigingen worden doorgevoerd in de omleidingen. Ook ten gevolge van de verschillende fases die het project op de Geelhandlaan doorloopt, kunnen wijzigingen in de omleidingen nodig zijn. Consulteer daarom regelmatig de info op de gemeentelijke website. Via dit platform wordt een geactualiseerde stand van zaken voorzien.

www.hove.be

10 zieke bomen zullen sneuvelen in de Geelhandlaan
de “tijd van toen” …

Foto’s (c) Reporters & Gazet van Hove