Zaterdag 7 januari 2017

De VB-afdelingen Hove, Mortsel, Edegem, Boechout en Borsbeek organiseerden hun gezamenlijke nieuwjaarsreceptie dit jaar in zaal “De Markgraaf” in Hove. Volgens organisator Johan Verwerft (Hove) “was alles maar op het allerlaatste moment geregeld want in een andere gemeente was er een zaal niet beschikbaar”. Er werd in Hove door het VB geen reclame gemaakt voor deze manifestatie, zodoende waren er maar een handvol Hovenaars aanwezig. In totaal waren er een 45-tal aanwezigen. Volgens Verwerft “zou er zeker 30 man meer aanwezig zijn geweest als de weersomstandigheden beter waren.” De straten lagen er inderdaad spekglad bij.

P1040374
Johan Verwerft, voorzitter VB Hove

Nationaal VB-voorzitter Tom Van Grieken (uit Mortsel) hield de rede. Hij was in het gezelschap van “een nieuwe vriendin” … Dit is stof voor de collega’s van het weekblad Story !

Hierna volgt een korte samenvatting van de toespraak van Tom Van Grieken.

“Het is geen probleem dat er wat minder volk aanwezig is door de weersomstandigheden. In 1917 hield Lenin twee weken voor de Oktoberrevolutie nog een toespraak voor 10 studenten in Sint-Petersburg. 14 dagen later begon de revolutie. Alles is dus relatief.

We zitten vandaag op een westerse golf van patriottisme die niet te stoppen is (Trump, Brexit, de score van 47% van de FPO in Oostenrijk, Marine Le Pen, Geert Wilders). We zitten op de golf van de stille meerderheid. Mensen die niet meer gehoord worden. Deze mensen worden weggezet als dom. De klassieke media pakken de sociale media aan. Daarom zwijgen mensen. Hier ligt een rol weggelegd voor het Vlaams Belang. We moeten overal onze rug rechten. Wat we zeggen is gewoon gezond verstand. Niemand heeft het recht om ons op te leggen wat we moeten denken.

De maatschappij wordt niet opgedeeld door links en rechts. Wel door zij die winnen bij de mondialisering. De Bobo’s en de hoger opgeleiden die overal terecht kunnen. De blauwe liberalen en de rode socialisten hebben zich gevonden. De gewone mensen verliezen bij het open-grenzen-beleid. De kleine zelfstandige verliest tegen de shopping-centra. De Vlaamse bouwvakkers worden uit de markt geprezen door Poolse bouwvakkers. De Vlaamse kuisvrouw verliest haar job aan vreemde arbeidskrachten. De mensen leven in angst, in angst voor de islamisering. Eénder wie in de regering zit, het werkt niet. De verandering werkt niet. De sociaal-economische verandering kan niet doorgaan zonder een communautaire verandering. De staatsschuld is vandaag groter dan onder Di Rupo. De begroting is nog nooit in evenwicht geweest. De belastingen gaan omhoog. Als laatste hebben ze dan Ben Weyts die nu ook belastingen gaat heffen op AirBnb’s, op mensen die een kleinigheid willen bijverdienen.

Staatssecretaris Theo Francken laat de poorten wagenwijd open staan. Hij foefelt met de cijfers. Er werden nog nooit zo weinig mensen terug gestuurd vanuit de asielcentra. In 2015 kwamen er 50.000 asielzoekers binnen. De media spelen dit spelletje mee. De N-VA heeft alle systeemjournalisten in hun binnenzak.

Minister Jambon stelde een streng pakket maatregelen voor, een jaar later is de helft hiervan nog niet uitgevoerd. Opruiende websites laat men met rust, zelfde met haatpredikers. Er verandert niets. De klassieke media spelen dit spelletje mee. Om de waarheid te kennen moet je op de sociale media zitten. Tijdens nieuwjaarsnacht werden in Brussel zeven auto’s in brand gestoken en de brandweer werd aangevallen door ‘jongeren’ die met stenen smeten.

P1040378

Ik begrijp de opgeklopte frustratie van de mensen. De mensen pikken dit niet meer dat ze moeten besparen en dat ze daarbij nog eens OCMW moeten spelen voor de hele wereld. Het is tijd voor een algehele immigratiestop.

We staan op een kruispunt : dit blijven ondergaan of terug starten. Wij zijn de laatste verdedigingslijn. Als wij het niet doen, zal niemand het doen. Onze manier van leven is beter dan op vele andere plaatsen in de wereld. Nergens anders bestaat democratie, vrije meningsuiting. Scheiding van kerk en staat, gelijkheid van man en vrouw. Dit zijn zaken die de moeite waard zijn om te verdedigen. Wij verdedigen ook kinderfeestjes (Sinterklaas en Zwarte Piet). Wij geloven in een volk, dat niet is opgedeeld in hoog-opgeleiden en anderen. Wij verdedigen iets wat we verkregen hebben van onze ouders en grootouders. Ik dank u allen.”

Nadien was er de klassieke receptie … met geregeld “bijtankbeurten” …

P1040372

Foto’s © Gazet van Hove – coverfoto Tom Van Grieken.