In de Sint-Martinuskerk op het Gemeenteplein in Kontich werd zaterdagmiddag afscheid genomen van Schepen Anja Rens. Zij stapte op 21 december uit het leven. Ze was in de gemeente Kontich schepen voor onder meer lokale economie, burgerzaken, feestelijkheden en dierenwelzijn. Er was erg veel belangstelling voor de uitvaartplechtigheid. Anja Rens was dan ook erg geliefd bij vele inwoners in de gemeente Kontich en ver daarbuiten. Dat mocht ook blijken uit de toespraken tijdens de uitvaartplechtigheid voor deze moedige en trotse vrouw.

De Sint-Martinuskerk was helemaal volgelopen voor de uitvaartplechtigheid. Alle zitplaatsen waren bezet en nog heel wat mensen stonden recht. De Sint-Martinuskerk in de gemeente Kontich biedt zitplaats aan 500 mensen. Heel wat mensen droegen Anja Rens dan ook in hun hart. Het moet toch een klein beetje steun zijn voor haar echtgenoot en haar ouders en familie in deze enorme zware periode. Via de rouwbrief had de familie van Anja gevraagd om geen kransen of bloemen mee te brengen, maar theelichtjes. Die werden samen aangestoken als teken van de warmte die Anja gaf aan haar medemensen. Anja was de oudere zus van Hilde, beter bekend als zangeres “Yasmine”. Ook Yasmine stapte uit het leven in 2009.

Anja Rens
Anja Rens – Foto (c) N-VA

 

Beste Anja. Ook lokale Radio Frekwent gaat U erg missen en U nooit vergeten. Rust nu maar zacht aan de zijde van Uw jongere Zus Yasmine.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters.