“Beste Hovenaar,

Namens het bestuur, de gemeenteraad, de OCMW-raad, de gemeentelijke diensten en in het bijzonder mijzelf wens ik jullie allen een voorspoedig en gezond 2017.
22 maart heeft ons allen wakker geschud met het besef dat terreur niet een ver van mijn bed show is. Een geluk heeft in Zaventem mijn gezin van een mogelijk groot leed gevrijwaard. Mijn aandacht voor veiligheid is dan ook nog extra verscherpt. Deze terreurdreiging blijft actueel en heeft ook voor ons kleine Hove gevolgen.
Elke grotere activiteit krijgt extra aandacht en wordt minutieus voorbereid. We mogen niets aan het toeval overlaten. We mogen ons echter niet door angst en argwaan laten leiden. Onze dank gaat in deze materie zeker ook naar onze politiemedewerkers van de zone HEKLA en de Hovese politiepost. Zij zorgen dag en nacht met succes voor onze veiligheid. De verandering werkt daar al. We kijken naar 2017 met vertrouwen.
In 2016 zijn er een aantal knopen doorgehakt die invloed hebben op ons allen. De heraanleg van de Geelhandlaan is daadwerkelijk begonnen en ik verzeker iedereen dat het mooi zal worden. We doen ons best om de oude glorie van deze mooie laan – daarom is het ook een erkend dorpsgezicht – terug in ere te herstellen.

P1030986
Het project Coveliersstraat-Lintsesteenweg gaat begin 2017 van start en de Leliestraat zit in de ontwerpfase.
Deze werken zorgen voor hinder. Zowel plaatselijke hinder als mobiliteitshinder. Ik dank allen die met geduld en begrip deze werken ondergaan. Ook het dienstencentrum is in renovatie. De activiteiten ter plekke zullen in een heel ander kader plaatsvinden. Onze uitvoeringsdiensten die voor de netheid en de staat van onze straten zorgen, krijgen moderner en performanter materiaal. Tot tevredenheid van onze noeste medewerkers en inwoners.

Geld euro's
Koken kost geld. Toch hebben we in deze legislatuur met veranderingen de onroerende voorheffing kunnen verlagen. Samen met de taxshift is dat mooi meegenomen. Deze verlaging van de belasting was alleen mogelijk door een nauwgezet opvolgen van de uitgaven. Daar sta ik als burgemeester borg voor. Elke euro belastinggeld moet verantwoord worden uitgegeven. We besparen zonder aan de dienstverlening te tornen.
Want wij staan allen, bestuur en medewerkers, in dienst van jullie : de Hovese burger. Gezien de steeds toenemende taken voor gemeenten is een intensievere samenwerking met de buurgemeenten een must.
Alleen met schaalvergroting kunnen we de stijgende kosten de baas.

p1040616
Vooraleer af te sluiten heb ook ik mijn kleine wenslijst :
Respecteer alstublieft allemaal de verkeerswetgeving : parkeer correct, rij nuchter en respecteer de voorrangsregels.
Overal in Hove is het voorrang van rechts.
Vermijd met Nieuwjaar vuurwerk en geknal voor onze huisdieren. Onze honden, katten, paarden en eigenlijk alle dieren hebben een panische angst voor dat geknal. Denk aan onze dieren. Dierenwelzijn wordt ook in Hove hoog in het vaandel gedragen.
Wees goede buren voor elkaar. Hou bij afwezigheid mee controle. Leef in goed nabuurschap.
Ik wens jullie allen een mooi en vredevol familiefeest. Kerstmis en Nieuwjaar staan uiteindelijk toch voor goede voornemens en vrede.”

Koen Volckaerts

Burgemeester

www.hove.be

P1030506

Foto’s (c) Gazet van Hove