We komen weer tegen Nieuwjaar aan en daar is het fusiespook terug. Na het eerder verwerpen van een fusie, in een gedragen beslissing in de gemeentelijke commissie hieromtrent, blijkt de N-VA-meerderheid nu weer pro te zijn. Voortschrijdend eigen inzicht of afhankelijkheid van hogere partijregionen ? Wij blijven alleszins op onze lijn : Voor Fan van Hove is een fusie uitdrukkelijk geen optie. De fusiegolf van 1976 leerde ons dat de nobele doelstellingen om kleinere gemeenten meer  financiële en organisatorische armslag te geven vaak niet tot de verhoopte resultaten hebben geleid. Het heeft te weinig geleid tot homogene en logische fusies waarbij de inwoners aanvoelen dat ze samen horen of samen kunnen horen. Je hoort na 40 jaar nog steeds “voor de fusie was het beter”. Wij hebben al bewezen dat dit kleine Hove voor iedereen leefbaar en betaalbaar is.

Geld euro's

Een topgemeente voor velen en zeker niet de inzet van een politieke koehandel. Uit passie voor ons dorp staan we klaar om dat echt authentieke van Hove te bewaren, dat groene, aangename, rustige vlak naast die Stad. Dat houdt ook garanties in voor een aangepaste woonomgeving, niet verstikkend, voldoende open ruimte en groen. Een Hove op mensenmaat, kleinschalig en gezellig met een bestuur dicht bij de Hovenaars.
Hove kan qua dienstverlening de meeste uitdagingen aan, meestal met een eigen dienstverlening, waar nodig via samenwerking met andere gemeenten.

logo Edegem

Voorstanders van fusies roepen heel hard : “schaalvergroting geeft automatisch betere en goedkopere dienstverlening”. Ook wij zijn voorstander van betere dienstverlening, waar mogelijk beter betaalbaar. En die dienstverlening kan zeker nog beter, maar een fusie is daar geen absolutie in. Er liggen zo nog heel veel mogelijkheden bij een doorgedreven intergemeentelijke samenwerking.

Wij garanderen de toekomst van Hove !

cd&v en vld fan van hove

Foto’s (c) Reporters.