EDEGEM

logo Edegem

Eén van de wijsheden die ervaren zakenmensen met elkaar delen, is dat netwerken de snelste weg naar succes is. Ondernemers willen immers in de eerste plaats zaken doen met collega’s die ze kennen. Vandaar de opkomst van Business-clubs.

Na Ukkel (gestart in 2013, waar men  800 leden telt ) en Luik (twee jaar later begonnen, 300 leden) rees nu ook een derde afdeling van Businessclub B19, uit de grond in onze provincie, waar de stuurgroep onder het voorzitterschap staat van Dirk Wouters, CE0 van de Bank Van Breda. De club is er om mensen die durven te ondernemen de gelegenheid te geven, ondanks hun druk werkschema, om elkaar te ontmoeten, om synergiën tussen de verschillende ondernemingen te creëren. Het concept is vrij eenvoudig. De focus ligt op CEO’s, zaakvoerders en directieleden van KMO’s, die elkaar bijna wekelijks ontmoeten tijdens een ontbijt of after-worksessie. De locatie voor Ter Elst lijkt niet toevallig gekozen. Ook in Ukkel zijn sport- en vrijetijdsclub David Lloyd en B19 naaste buren en zijn hun locaties – net als in Edegem – op luttele meters van elkaar verwijderd.

P1040106

 

Telkens zal een prominente spreker uit de economische, financiële, sport, politieke of artistieke wereld een hedendaags topic bespreken. Dit zijn geen formele uiteenzettingen, maar vraaggesprekken van 45 minuten onder leiding van een moderator, gevolgd door vraagstelling door het publiek gedurende een kwartier. Op 16 november ging de club van start met Christian Van Thillo (CEO van de Persgroep) als eerste spreker. Nadien volgden Edegems burgemeester Koen Metsu en Corporate Finance-specialist Jo Goossens. Worden nog verwacht: Eric Van Walle (CEO van het studiecentrum Kernenergie in Mol), Ian Gallienne (CEO van de groep Brussel Lambert), Alex Van Breedam (professor logistiek), Bernard Gustin (CEO Brussels Airlines), Sihame El Kaouaki (oprichtster van Let’s Go Urban), Dominique Leroy (CEO Proximus) en Jan Van den Nieuwenhuijzen (voormalig CEO SD Worx).

P1030506

De initiatiefnemer van B19 Antwerp is Freddy Arnauts, tot in 2004 actief in de medische sector – hij was onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van congressen in verband met psychiatrie en neurologie in opdracht van Janssen Pharmaceutica  – en nog steeds betrokken bij het adviesbureau Arnauts & Partners uit Boechout. ‘Door het succes van de andere afdelingen nam ik de uitdaging aan om ook hier B19 in het leven te roepen. Ik kwam daarbij in contact met Steve Engels van Ter Elst, die net als zijn zakenpartner Tom Hendrickx en Mark Van Hove van Herenkleding Albert uit de Anselmostraat het managementteam vormen  van onze club. Wij onderscheiden ons door een ‘hoog niveau en low cost’ aanbod, aangepast aan de huidige behoeften van de leiders en business managers. We richten ons vooral op de KMO’s. Met nu al 170 leden, amper drie weken na de startmeeting, mogen we niet klagen. Per seizoen staan er zowat 40 vergaderingen, 30 after work-meetings en tien ontbijten geprogrammeerd. Tijdens de schoolvakanties houden ook wij het even stil. Uiteindelijk is alles heel vlug gegaan. Het idee is gerijpt in juni en werd concreet in augustus.’ Opmerkelijk: om het evenwicht te bewaren met de Brusselse en Luikse collega’s wordt in de vestiging van Edegem ook door Franstalige sprekers het Nederlands of het Engels als voertaal gebruikt.

(EM)

*Meer info : freddy@b19.be; www.b19.be/antwerp .

P1040111

Foto’s (c) Gazet van Hove – coverfoto : Edegems burgemeester Koen Metsu.