Hove

De dames van Hove Sport boekten al enige de winst het afgelopen weekend. Ze wonnen met een zuinige 0 – 2 bij rode lantaarn Grobbendonk en consolideren hiermee hun toppositie.

De reserven hadden een moeilijke thuisklant aan Hoboken en houden met 1 – 1 één punt voorsprong in het klassement.

P1030664

De eerste ploeg heren kon op Jong Antwerpen een goede zaak doen, gelet op het duel Pulle – Mortsel. Al na vijf minuten kopte Didier Vuylsteke de Laps de 0 – 1 binnen en leek een rustige zondagnamiddag in de maak. Hove was meest aan de bal en op de helft van JAS maar opnieuw bleef de afwerking uit. Het ontsnapte zelf op slag van rust aan de gelijkmaker maar de lobbal ging over Kurt Van Gysel en de dwarslat. Onmiddellijk na hernemen kende Sam Van Heester pech met een bal op de rechterpaal. Maar in plaats van 0 – 2 werd het 1 – 1 in de 51ste minuut via Vanschaverbeke die ongedekt en van dichtbij mocht scoren . Hove wat aangeslagen en JAS voluit in de match. Thuiskapitein Fond kreeg rood maar onmiddellijk daarna trapte Bougrine de groen-zwarten op voorsprong (2 – 1). Hove probeerde de match opnieuw op te nemen en kreeg een strafschop na fout op Wim Meeus. Doelman Bertels haalde de trap van Jonas Van Heester echter mooi uit de rechterbenedenhoek. JAS plooide terug maar bleef gevaarlijk op de counter. Kort voor affluiten kreeg Hove een tweede penalty. Didier Vuylsteke de Laps scoorde wel, zijn tweede van de namiddag, en daarmee stond de toch wel logische einduitslag op het scorebord (2 – 2). Hove loopt twee punten in op Mortsel dat op Pulle verloor maar verliezen er ook twee op Pulle dat nu op één punt komt van Mortsel. Volgende week spelen ze op zondagnamiddag thuis de topper om de 3e plaats tegen KFC Heidebloem Pulderbos. De dames en de reserven spelen beide thuis op zaterdagnamiddag, respectievelijk tegen Davo Puurs A en Brothers United.