BOECHOUT

Op het einde van dit jaar willen 525 basisscholen de hele wereld zijn rondgelopen. In oktober begonnen ze aan het tocht. Nog één maand te gaan dus.

Ook de Boechoutse Jan Frans Willemsschool doet mee. Initiatiefnemer en turnleraar Kevin Peeters : ‘Schots onderzoek toont aan dat kinderen, die vaker bewegen, een betere conditie hebben, zich beter kunnen concentreren én betere punten halen. Dat is dus drie keer gewonnen.’ Met het project ‘one mile a day’, waarvan Tia Hellebaut de meter is, onderbreken de leerkrachten de lange, inactieve blokken op school met een korte, maar dagelijkse bewegingsactiviteit. De hele klas doet mee. De kinderen lopen of wandelen samen met hun leerkracht één mijl (1,6 km) in de frisse buitenlucht. Nadien gaan de lessen gewoon door. Meer dan 500 basisscholen doen al mee aan het project.

P1040047

Tweedehands sportschoenen werden ingezameld zodat iedereen een degelijk paar pantoffels heeft om goed te kunnen lopen en het risico op blessures te beperken. Elke week berekent een groepje leerlingen de totale afstand die werd gelopen, en zet die uit op een wereldkaart. Kinderarts dokter Sabine Bleyaert volgt het project op en probeert eventuele medische problemen snel op te lossen. De ouders krijgen regelmatig een update met de vorderingen van de leerlingen.

(EM)

Foto’s (c) Gazet van Hove.