nog wat info over de nieuwe Parkschool in Mortsel.

Bouwen met Scholen van Morgen

Voor dit project doet stad Mortsel een beroep op de publiek-private organisatie Scholen van Morgen. De Vlaamse Regering zette dit bouwprogramma op om de achterstand in scholenbouw gedeeltelijk weg te werken. Scholen van Morgen staat in voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud gedurende 30 jaar van 165 scholen. In Antwerpen worden op deze manier in totaal 46 scholenbouwprojecten gerealiseerd.

Geld dollars
Milieuvriendelijk en in een groene omgeving

De nieuwe school wordt gebouwd volgens de principes van passiefbouw om zo slechts een minimum aan energie te verbruiken. Rondom de school komt een uitgestrekt parkgebied met wandel- en voetpaden om de school makkelijk te bereiken. De ligging in het park biedt een grote meerwaarde voor de veiligheid, rust, ontwikkelingsmogelijkheden en het milieubewustzijn van de schoolkinderen.

P1040045
Architectuur

Crepain Binst Architecture tekende het ontwerp van de nieuwe Mortselse school. Omdat drie scholen samensmelten, moet de nieuwe school plaats bieden aan heel wat kinderen. Drie verschillende gebouwen in houtbekleding bewaren de kleinschaligheid: een lagere school met polyvalente ruimte, een kleuterschool en een sporthal. Tussengebieden creëren elk een eigen sfeer. Het kindvriendelijke ontwerp met toegankelijk groen dak zorgt voor contact tussen kinderen, dieren en tuin, met centraal in openlucht een bioklas.

P1040049

Cijferweetjes

De ronde trap weegt 1,5 ton

De gevelisolatie is 26cm dik

De dakisolatie is 40cm dik

De vloerisolatie is 18cm dik

logo Mortsel

Foto’s (c) Gazet van Hove.