Hovenaars moeten niets weten van Marx en Lenin !

Tot vorig jaar gingen rond de datum van ‘11 november’ medewerkers van AROS-Hove (AdviesRaad voor Ontwikkelingssamenwerking) van deur tot deur in de gemeente om bij de inwoners geldelijke steun los te krijgen voor allerlei projecten van ontwikkelingssamenwerking in ontwikkelingslanden. Het vorige groen-linkse gemeentebestuur (HB-CD&V) misbruikte het gemeentelijk informatieblad om allerlei linkse projecten voor te stellen. De weerklank bij de Hovenaars was niet erg groot : vele voordeuren bleven gesloten terwijl de bewoners vaak thuis waren, de ophalers kregen vaak bakken kritiek over zich heen, de totale opgehaalde som was beduidend laag voor de inspanning van de tientallen vrijwilligers, (in 2014 : welgeteld 1.525 euro voor 3.400 Hovese woningen door 70 vrijwilligers)…. Het mobiliseren van “de massa” lukt duidelijk niet in Hove. De politieke theorieën van Marx en Lenin vinden hier geen voedingsbodem, buiten de enkele klassieke uitzonderingen … die veel lawaai maken maar enkel zichzelf vertegenwoordigen.

AROS logo

Vandaag werkt men bij het Hovese AROS op een andere wijze : er is een voorlichtingsmoment en via het gemeentelijk informatieblad ‘Info Hove’ maakt men reclame met een bijgevoegd overschrijvingsformulier.

Het infomoment ging door op zaterdagvoormiddag 12 november in zaal ‘Da Capo’ aan de Lintsesteenweg. Enkele dansleerkrachten brachten er enkele tientallen kinderen een aantal Afrikaanse danspasjes bij. De ‘groen-linkse elite’ uit Hove was pijnlijk afwezig. Ze zaten blijkbaar in hun vakantieresidenties in Frankrijk en Wallonië aan een rijk gevulde tafel … hun dividenden te tellen. Hallo groen-linkse grootgrondbezitters !?!

Motivatie actie :

“1,3 miljard mensen hebben geen toegang tot gezondheidszorg. Ze hebben geen dokter, apotheker of ziekenhuis in de buurt. Laat staan dat ze die kunnen betalen. Dat is onrechtvaardig, want iedereen heeft recht op goede zorgen bij ziekte. Tussen 4 en 13 november bewegen overal in Vlaanderen mensen voor 11.11.11. Met het ingezamelde geld wordt gebouwd aan een degelijke en betaalbare gezondheidszorg in het Zuiden. Dit doet 11.11.11 onder andere door gezondheidswerkers op te leiden die zich inzetten om moeder- en kindersterfte terug te dringen op de meest afgelegen plekken in India en Congo, mutualiteiten te helpen uitbouwen in landen zoals Mali en Burundi en politici aan hun mouw te trekken om basisgezondheidszorg wereldwijd te verzekeren.”

Volgens de Hovese schepen van ontwikkelingssamenwerking zijn er vandaag een groot aantal inwoners die een geldelijke storting overmaken op de rekening van 11.11.11 Hove met adres aan de Vlasfabriekstraat 11 in 1060 Brussel/Sint-Gillis. De gemeente Hove maakt éénzelfde bedrag over op de rekening van 11.11.11.

P1040074

COMMENTAAR

Het is al jaren duidelijk dat de actie “11.11.11” flink overroepen wordt in de media, vnl. door de ‘linkse kerk’ en haar plaatselijke adepten in de gemeenten. De financiële resultaten zijn er dan ook naar, beduidend weinig werd er opgehaald per huisnummer. Ook in Hove !

Een gemeentebestuur moet zich niet inlaten met ontwikkelingssamenwerking in verre landen. Dat ze er eerst voor zorgt dat alles binnen haar gemeente in orde is ! Gemeentegelden – betaald door de belastingbetalers – moeten in de eerste plaats naar gemeentelijke investeringen gaan die de betrokken gemeentenaren ten goede komen. Ontwikkelingssamenwerking is in ons land een bevoegdheid van de gemeenschappen (Vlaanderen, Wallonië, Duitstaligen). Zij hebben meer contacten, middelen en kennis in huis dan de 589 individuele gemeenten in dit landje. Zij kunnen betere resultaten halen en doen dit ook !

Geld euro's

Als mensen zich willen inzetten voor projecten in ontwikkelingslanden mogen ze dit gerust doen. Niets is edeler dan een medemens die het moeilijk heeft te helpen. Maar met zijn eigen centen of middelen ! Men moet ook goed beseffen waarmee men bezig is. Een organisatie van ‘11.11.11’ heeft er een hele staf medewerkers bijlopen die ook een (ruim) inkomen wensen te genieten. Vanwaar komen al deze inkomsten ? Inderdaad ! Hierover zwijgen de ‘linkse’ media, de openbare omroep op kop ! De schrijver Thierry Debels schreef er een boek over. Het kwam zelfs tot een rechtszaak.

Als er in een gemeente een ruim gedragen privaat initiatief leeft rond ontwikkelingssamenwerking, kan het gemeentebestuur dit logistiek steunen door bijv. een lokaal gratis ter beschikking te stellen voor een infovergadering.

Het personeel dat voor ‘11.11.11’ beroepsmatig werkt heeft ook een duidelijk politiek kleurtje. Je zal er niet veel mensen van de N-VA, O-VLD en zeker niet van het VB tegen komen. Deze drie partijen vormen samen al een meerderheid in Vlaanderen.

Wij sponsoren persoonlijk de Vlaamse ontwikkelingsorganisatie ‘Volk in Nood’ met ontwikkelingsprogramma’s in Sri-Lanka bij de Tamils en in het Sahelland Niger. De organisatie ‘Volk in Nood’ staat voor Vlaamse directe ontwikkelingshulp en werkt enkel met vrijwilligers, dus geen vet-betaalde directeur-generaal met chauffeur en secretaresse. ‘Volk in Nood’ werd tot voor enkele jaren door de linkse krant ‘De Morgen’ uitgemaakt als fascistisch en ander moois omdat ze een ontwikkelingsproject ondersteunden in het toen door oorlog getroffen onafhankelijk geworden Kroatië. De krant De Morgen zag er een samenzwering in van fascisten, neo-nazi’s, private militie’ s, reactionaire katholieken, enz … Te gek voor woorden !

Volk in Nood 3
Volk In Nood

Ontwikkelingshulp wordt door ‘de linkse kerk’ in het kader van het ‘culturele marxisme’ gebruikt om de mensen een geweten te schoppen – een minderwaardigheidscomplex aan te praten – en zo aan politieke beïnvloeding te doen. De meeste ontwikkelingslanden zijn al meer dan 50 jaar onafhankelijk. Nu nog afkomen met argumenten dat ‘ze afhangen van het Westen’ is te belachelijk. Kijken we eens naar onze vroegere kolonie Congo/Zaïre en ook Rwanda en Burundi. Zeer rijke Afrikaanse landen in verscheidenheid en bodemrijkdommen. Maar wie zorgt voor de onderdrukking van de gemiddelde Congolees, Rwandees, Burundees ? De plaatselijke zwarte inlandse elites. Af en toe zijn er dan paleisrevoluties en komt er een andere kliek aan de macht die dan goed zijn zakken kan vullen ten koste van de gewone bevolking. Ondertussen liepen in Vlaanderen de naïevelingen rond ‘11 november’ van deur tot deur. Ook in Hove. Gelukkig is dit nu gedaan.

karl marx
Karl Marx heeft weinig aanhangers in Hove

Foto’s © Gazet van Hove.