MORTSEL

Als de muren konden spreken. In dat geval moet je vlug zijn want de gebouwen van de Guido Gezelleschool zijn hun laatste maand ingegaan. Ook in de Sint-Lutgardisschool trekken ze de deur van de lagere school definitief dicht. Na de herfstvakantie starten beide scholen samen in een gloednieuw gebouw en vormen ze de Parkschool. Tijd voor een nieuw hoofdstuk, maar niet voordat het oude nog even van onder het stof wordt gehaald. Zowel de Guido Gezelleschool als de Sint-Lutgardisschool zetten dan ook graag een laatste keer hun deuren open.

Beide scholen nodigen al hun oud- (en minder oud-) leerlingen uit om voor een laatste keer voet aan wal te zetten op die oh zo vertrouwde speelplaats.

Wanneer ? vrijdag 21 oktober 2016

Om hoe laa t? 19.00 – 22.00 uur.

logo Mortsel

Na de herfstvakantie gaat de Guido Gezelleschool, of de Dierenschool zoals iedereen in Mortsel ze kent, onder de sloophamer. Op die plaats start de aannemer vervolgens met het gebouw voor de kleuters. Als dit gebouw klaar is, zullen de kleuters van de Perenpit en die van de Sint-Lutgardisschool er hun intrek nemen, nl. na de herfstvakantie van 2017.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waarom een nieuwe school ?

De Perenpit, de Sint-Lutgardisschool en de Guido Gezelleschool kampen al jaren met een verouderde schoolinfrastructuur. Daarom smelten ze samen in de Parkschool op een mooie groene plek dichtbij de huidige drie scholen, nl. het parkgebied Oude-God.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een nieuwe visie

De kinderen, ouders, juffen, meesters, directeurs en secretariaatsmedewerkers starten goed voorbereid in de Parkschool. Jarenlang heeft iedereen hier naartoe geleefd, iedereen heeft elkaar al uitgebreid leren kennen. Een nieuwe visie werd uitgeschreven. Leermethodes, schoolreizen, rapporten, noem maar op, alles wat belangrijk is in het schoolse leven werd besproken, vergeleken en op elkaar afgestemd. Pedagogische studiedagen worden al lang samen georganiseerd. Iedereen is er klaar voor, zonder twijfel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meer info ?  

Guido Gezelleschool – e-mail : guido.gezelle@skynet.be – tel. 03 / 449 77 41

Sint-Lutgardisschool – e-mail : secretariaat@sint-lutgardis-mortsel.be – tel. 03 / 449 91 49

Dienst onderwijs – e-mail : onderwijs@mortsel.be – tel.03 / 444 17 90

 

Foto’s (c) Gazet van Hove