Erg veel volk op de dag van de trage wegen in onze Antwerpse zuidrand.

De zuidrand in de kijker vermelde de provincie Antwerpen vorige week tijdens de aankondiging van “de dag van de trage wegen”. En het is duidelijk dat de oproep bij de inwoners van die zuidrand was aangekomen. In heel wat gemeenten werden gisteren trage wegen ingehuldigd of wandelingen georganiseerd. Ook uw lokale radio Frekwent wandelde mee en ging op bezoek in Edegem, Kontich, Hove, Mortsel en Aartselaar. Een dag met heel wat mooie zuidrand natuur, erg veel volk en inrichters die met de ondersteuning van hun gemeente, de provincie Antwerpen, Kempens Landschap, de Zuidrand dat smaakt en uiteraard Natuurpunt vol lof zijn over hun nieuwe trage weg of hun natuurwandeling.

Kempens Landschap 2

 

Het  begon in de gemeente Edegem waar werd samengekomen aan ‘Hof Ter Linden’ om een Oostelijk pad of trage weg die van Hof ter Linden naar het Fort 5 domein loopt. Later zal deze trage weg ook nog een uitbreiding krijgen naar Woon en zorgcentrum Immaculata.

Na Edegem gingen we langs in Kontich. Daar werden 3 nieuwe trage wegen ingehuldigd met de Hessepoellei Waarloos, de Kerkhofweg in het centrum en de voetweg nr. 48 in Kontich Kazerne. Wij hadden er een babbel met schepen Wim Annaert.

Dan was er in de gemeente Hove de wandeling in het mooie Uilenbos aan de Boshoekstraat. We hadden er een interview met Hugo Waterschoot.

Hugo Waterschoot
Hugo Waterschoot, Natuurpunt

 

En na een tussenstop in de stad Mortsel waar met een herfstwandeling een nieuwe trage weg werd ingehuldigd ging onze tocht naar de gemeente Aartselaar. Daar was er de inhuldiging van de nieuwe trage weg Koekoekschenvoetweg waar we een interview hadden met schepen van leefmileu Rene Lauwers.

Voor ons werd het een huzarenstukje om overal op tijd te komen. En dat is ons zeker gelukt. Maar het mag duidelijk zijn dat de zuidrand over hele mooie stukken natuur beschikt die we moeten koesteren met erg knappe nieuw aangelegde trage wegen waar alle motorische voertuigen niet welkom zijn en de inwoners te voet of met de fiets lang mooie stukken natuur makkelijk van punt A naar punt B kunnen gaan. En daar maakten de inwoners van de zuidrand gisteren met velen gebruik van.

beekvallei 3
Beekvallei Frijthout Hove

 

Onze interviews hoor je zaterdag a.s. in inforadio en onze foto’s vindt u op onze facebookpagina. Wil je alles te weten komen over de nieuwe en oude trage wegen die erg vaak ook door rolstoelpatiënten kan gebruikt worden, surf dan naar www.tragewegen.be . We hadden ondermeer een korte babbel met Dhr. Rik Röttger, gedeputeerde voor leefmilieu van de provincie Antwerpen.

P1030093
Rik Röttger

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove – coverfoto : trage weg tussen Groen Schooltje en Regina Pacis, Hove-centrum.