Hove

In België vinden drie competitiespeeldagen en elf tornooien racketlon plaats, met als blikvanger het internationaal gerenommeerde evenement ‘King of Rackets’ in Oudenaarde. Sinds 2015 is daar ook de Antwerp Open in Hove bijgekomen.

Racketlon is een meerkamp van de vier grootste racketsporten (tafeltennis, badminton, squash en tennis). De sport is zowel in België als internationaal een snelle opmars aan het maken. Een sport die zo leuk is omdat ze afwisselend, uitdagend en spannend is. Een sport die ook op elk niveau leuk is om te beoefenen, van starter tot absolute topper.

In een racketlonwedstrijd spelen twee spelers achtereenvolgens in de vier sporten één set tot 21 punten, waarbij elk punt telt. Wie na de vier sporten de meeste punten behaalt, wint de wedstrijd.

sporthal binnen anno 2002

Antwerp Open in Hove 

In tennisclub Sporting Hove wordt binnenkort vol ambitie de tweede editie van de HHP Antwerp Open georganiseerd, een internationaal tornooi op Challenger-niveau. Hiervoor verwachten we in het weekend van 5 en 6 november zo’n 100 à 120 spelers uit binnen- en buitenland. De spelers worden ingedeeld in reeksen van A (top 50 van de wereld) tot E (nieuwkomer zonder klassementen) bij de heren en A tot C bij de dames. Er wordt ook dubbel gespeeld en er is een jeugdreeks voor spelers onder de 16 jaar en een seniorenreeks voor 45-plussers.

Er is dus voor iedereen een geschikte reeks. Ben je fan van racketsporten, dan is er voor jou een plaats. Heb je in één of meer sporten een klassement, dan kan je terecht in het internationaal tornooi. Speel je wel graag racketsporten, maar heb je geen klassement in één van de sporten, dan kan je op zondag 6 november ook deelnemen aan de start to racketlon. Hier ligt de nadruk niet op de competitie, maar op het kennismaken met de sporten en het plezier. Je speelt kortere matchen onder begeleiding van een ervaren racketlonner om de sport te leren kennen. Al het nodige materiaal kan je ter plaatse lenen.

Geïnteresseerd ? Je vindt alle info op onderstaande website. Inschrijven voor het tornooi kan tot 24 oktober. Je kan ook al je vragen stellen aan organisator Hans Abbeloos via e-mail : hans.abbeloos@racketlon.be of tel. 0472 /  61 93 68. – antwerpopen.blogspot.be .

www.hove.be .

Foto’s (c) Reporters.