Waarom zwijgt het episcopaat ?

Alle moderne weldenkende mensen willen dierenleed zoveel mogelijk vermijden. In vele gemeenten kennen we tegenwoordig een schepen voor dierenwelzijn. Je zou denken dat we er als maatschappij op vooruit gaan … !?

cd&v
Wat is er nog ‘christelijk’ aan deze partij ?

Maar waarom is een zogezegde ‘christelijk sociale partij’ als CD&V (Christen Democratisch & Vlaams) begin 21ste eeuw nog voor barbaarse toestanden die je enkel nog in achterlijke gebieden op onze aarde tegenkomt ? Heeft CD&V heimwee naar de godsdienstoorlogen toen andersdenkenden (= niet-katholieken) op de brandstapel terecht kwamen ? Of wil CD&V het hier aanwezige groeiende moslim-electoraat aan zich binden ? …. Er zijn toch geen gelijkenissen tussen IS en CD&V ? …

Rugdekking

En waarom zwijgt het Belgicistische episcopaat ? Is het zwijgen van het episcopaat het bewijs dat ze in CD&V hun politieke spreekbuis zien ? Allemaal vragen die snel een antwoord verdienen ! Anders zou CD&V binnen redelijk korte termijn wel eens tot de politieke geschiedenis van dit land kunnen behoren ! En ook de katholieke kerk !

Sint Laurentiuskerk Hove
Welke dubbelzinnige rol speelt de katholieke kerk rond het dierenleed op de slachtvloeren ?

Bekijk bijgevoegde film :

http://www.youtube.com/watch?v=2HF_0SkEl80

P1020896

Stop dierenleed.        

Dit onverdoofd slachten moet ook in België verboden worden.

 

Foto’s © Gazet van Hove.