Help vandaag nog de Grote Boshoek

“Dag natuurliefhebber,

De natuur is voor iedereen anders. Sommigen zijn vooral op zoek naar die zeldzame orchidee of een nieuwe keversoort. Zelf ben ik meer een genieter van eht landschap, van de weidse gezichten, van felle wind. Lange wandelingen maak ik, samen met mijnhond, dikwijls met mijn vrouw en kinderen erbij. Dan is het goed om het hoofd terug leeg te maken na een werkweek en frisse lucht in te ademen.

Natuurpunt heeft de voorbije vijftien jaar ongeveer 7.500 hectare grond gekocht. Omdat we weten dat dat nog altijd de beste garantie is om die natuur op lange termijn te vrijwaren. En we blijven die aankopen verderzetten.

Recent is de Grote Boshoek in Kontich, Hove, Boechout, Lier, Lint en Duffel uitgebreid met drie hectare. De Grote Boshoek bestaat uit het samenvoegen van verschillende natuurgebieden. Door een samenwerking met de provincie Antwerpen, de gemeenten, het Agentschap Natuur en Bos, Ruimte Vlaanderen, Kempens Landschap, Boerenbond, lokale landbouwers en grondeigenaars behouden we een grote open ruimte in de rand van de Antwerpse agglomeratie. Nu al is er 3,5 hectare van het gebied in eigendom en 13 hectare in beheer, maar de ambitie is het behouden en ontwikkelen van alle natuurpareltjes in één groot open landschap, van meer dan 200 hectare.

Vier van onze lokale afdelingen zijn bij dit project betrokken. Dat zijn tientallen vrijwilligers die zich vandaag al inzetten voor de natuur van morgen. En dat doen ze met veel goesting en energie. Want een grote groene ruimte is goed voor planten en dieren, maar ook om een wandelaar of fietser, zoals u, te laten genieten.

Uw gift voor deze aankoop helpt echt. Stap voor stap zorgt u, samen met duizenden anderen, voor de bescherming van de mooiste natuur in ons land. En iedereen krijgt de kans om er te gaan wandelen, fietsen of gewoon vanop een bank te kijken en genieten van het groen. Net zoals ik dat doe.

Voor de aankoop van 3,5 hectare in de Grote Boshoek zoeken we nog naar steun, en al u ons helpt, komen we er nog meer aankopen.

–       Voor een bedrag van 75 euro krijgen de planten en dieren meer ruimte om te leven

–       Geeft u 125 euro, dan gaan we verder met aankopen van grond in de Grote Boshoek

–       Met een gift van 50 euro helpt u om de recente aankoop te betalen

Ik wens u deze herfst veel plezier. U bent zoals u weet van harte welkom in onze natuurgebieden, om er samen met vele anderen te genieten van de natuurlijke pracht.

Alvast heel veel bedankt voor uw gift.

Chris Steenwegen

Algemeen directeur”

dreef in het bos

PS : voor elke gift van 40 euro of meer krijgt u volgend jaar een fiscaal attest.

Hiermee krijgt u 45 procent van de gift terug via de belastingen. Een gift van 75 euro kost u dan maar 41,25 euro.

natuurpunt

Natuurpunt

Coxiestraat,   11

2800    Mechelen

Financiële steun

Rekeningnr. BE56 2930 2120 7588

BIC : GEBABEBB

Mededeling : “Project 4008B Grote Boshoek”.

Boshoekstraat 109 dreef

Foto’s © Gazet van Hove.