Maandag 26 september 2016

Voor de gemeenteraad werden er enkele foto’s getrokken : eerst van het schepencollege en daarna van de voltallige gemeenteraad

Er zaten 15 toeschouwers in de publiekstribune.

P1030801

Verslag secretaris gemeenteraad 27 juni 2016

Aan de raad wordt gevraagd kennis te nemen van het verslag secretaris van de gemeenteraad van 27 juni 2016. Goedgekeurd.

Gemeenteraad Hove

Notulen gemeenteraad 27 juni 2016

Aan de raad wordt gevraagd om de notulen van de gemeenteraad van 27 juni 2016 goed te keuren. Goedgekeurd.

 

AGB-aanstelling bedrijfsrevisor voor boekjaren 2016-2018

De gemeenteraad stelt voor het agb sport en ontspanning Hove een externe commissaris-bedrijfsrevisor aan in overeenstemming met artikel 243 bis § 1 van het gemeentedecreet en de statuten van het agb. De vergoeding wordt vastgesteld op 3.327,50 euro per boekjaar. Goedgekeurd.

Geld 100 dollar

OVSG – beginselverklaring neutraliteit

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de beginselverklaring neutraliteit van het gemeentelijk onderwijs en het college van burgemeester en schepenen te belasten met de uitvoering ervan. Het gemeentelijk onderwijs is een openbare dienst die moet beantwoorden aan de principes van neutraliteit. Goedgekeurd.

Albrecht Rodenbachschool

Rechtspositieregeling – selectie – vaststelling selectieprogramma en samenstelling selectiecommissie functies directeur basisonderwijs en directeur deeltijds kunstonderwijs

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het selectieprogramma en de samenstelling van de selectiecommissie voor de functie van directeur basisonderwijs en voor de functie van directeur kunstacademie. Goedgekeurd.

 

Rechtspositieregeling – aanwerving – vaststelling aanwervingsvoorwaarden functies directeur basisonderwijs en directeur deeltijds kunstonderwijs

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aanwervingsvoorwaarden voor de functie van directeur basisonderwijs en voor de functie van directeur kunstacademie. Goedgekeurd.

Kunstkring De Geelhand

Rechtspositieregeling – aanpassing en toevoeging specifieke items inzake onderwijs

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de voorgestelde aanpassing aan de rechtspositieregeling inzake een aantal specifieke onderwijsitems die betrekking hebben op de functie van directeur basisonderwijs en directeur deeltijds kunstonderwijs. Goedgekeurd.

 

Rechtspositieregeling – selectie – vaststelling selectieprogramma en samenstelling selectiecommissie bibliotheek-assistent C1-C3

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aanpassingen van het selectieprogramma en de samenstellingen van de selectiecommissie voor de functie van bibliotheek-assistent. Goedgekeurd.

 

Rechtspositieregeling – aanwerving – vaststelling aanwervingsvoorwaarden voor de functie van bibliotheek-assistent C1-C3

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aanpassingen van de aanwervingsvoorwaarden voor de functie van bibliotheek-assistent C1-C3. Goedgekeurd.

De werking van de bib gaat meer elektronisch

Arbeidsreglement – aanpassing

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aanpassing van hoofdstuk VII.5. gebruik informaticamiddelen (artikel 40 t.e.m. 50) van het arbeidsreglement. Goedgekeurd.

 

Gemeentelijke toelage aan ouderenverenigingen 2016

Aan de raad wordt gevraagd om de verdeling van de subsidies 2016 aan de ouderenverenigingen goed te keuren. Voor het dienstjaar 2016 wordt een toelage van 372,50 euro toegekend aan de volgende ouderenverenigingen, actief inzake ouderenwerking : KNSB, Okra trefpunt 55+, Werkgroep Jonggepensioneerden en Werkgroep Vredewijk 60+. Goedgekeurd.

 

Grafconcessie – terugname

De raad wordt gevraagd om toelating voor het wegnemen van een grafzerk op een graf na terugname van de concessie die de rechthebbenden vrijwillig opzeggen. Goedgekeurd.

Frijthout bord

Frijthout – akte vestiging erfpacht

De gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring te hechten aan de akte vestiging erfpacht tussen de gemeente Boechout en de gemeente Hove. Artikel 1.2 van de beheersovereenkomst inzake Frijthout bepaalt dat er een afzonderlijke notariële akte wordt opgesteld houdende het vestigen van een recht van erfpacht van 99 jaar op het eigendom van de gemeente Boechout door de gemeente Hove. De gemeente Hove verbindt zich als erfpachter tot de betaling van 1 euro per jaar aan de gemeente Boechout. Het betreft enkele percelen grond aan de Boechoutselei. Goedgekeurd.

 

Lastvoorwaarden en gunning van een geautomatiseerd tijdsregistratiesysteem

Dit agendapunt betreft het verzoek tot goedkeuring door de gemeenteraad van de lastvoorwaarden en gunningswijze van een bijzonder bestek voor “Levering, plaatsing en implementatie een geautomatiseerd tijdsregistratiesysteem”. Het huidige systeem is regelmatig stuk. Geraamde kostprijs : 54.752,50 euro. Goedgekeurd.

 

Gewijzigde akte – Aquafin/Gemeente Hove

Bij nazicht van de as built plannen is gebleken dat de akte van verkoop uit de hand, opgemaakt op 14 september 2012, dient gewijzigd te worden. De oppervlakte van de bovengrond verkleint van 215m² naar 198m².  Hierbij verzoek tot goedkeuring van de gewijzigde akte. Goedgekeurd.

water in wadi

Sociale media : visie, aanpak en richtlijnen

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de nota ‘Sociale media : visie, aanpak en richtlijnen’ met bijlagen (1-Richtlijnen voor het gebruik van pc, intranet, internet en sociale media voor personeelsleden van de gemeente Hove, 2-Huisstijl : berichten via e-mail en 3-Wachtwoordbeleid gemeente Hove) goed te keuren. Goedgekeurd.

 

TMVW IC (Farys) : statutenwijziging

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de statutenwijziging van TMVW IC goed te keuren. Goedgekeurd.

 

Bib – goedkeuring nieuwe beheersovereenkomst Bibkwintet

Om tegemoet te komen aan de huidige regelgeving van de gesubsidieerde overheid moet de Beheersovereenkomst aangepast worden. De Provincie Antwerpen vraagt om de hoofdstukken doelstelling van de samenwerking, missie en visie van het samenwerkingsverband aan te passen. Goedgekeurd.

Geld euro's

Seniorensport-inschrijvingsgelden badminton (50+) najaar 2016

Voor de vervolgreeks badminton (50+) die van start gaat op donderdag 1 september 2016 worden aan de deelnemers inschrijvingsgelden gevraagd. Kostprijs : 0,5 euro per sessie. Goedgekeurd.

 

Lessenreeksen-inschrijvingsgelden Latino Moves najaar 2016

Voor de vervolgreeks Latino Moves in het najaar 2016 worden aan de deelnemers inschrijvingsgelden gevraagd. Kostprijs : 3 euro per les. Goedgekeurd.

 

Inschrijvingsgelden Sport Snack eerste trimester 2016

Voor de lessenreeks Sport Snack (eerste trimester) die plaatsvind in de Hovese basisscholen worden er inschrijvingsgelden gevraagd aan de deelnemers. Sport Snack is een wekelijks uurtje sport vlak na het laatste lesuur. Regina Pacis 1 en 2 en ’t Groen Schooltje nemen deel. De totale lessenreeks duurt tien weken. Er komen verschillende sporten aan bod. Inschrijvingsgeld : 20 euro. Goedgekeurd.

’t Groen schooltje zingt en danst de lente in

Foto’s © Gazet van Hove.