ANTWERPEN

In de Zevende Dag ging nationaal voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging (VVB) Bart De Valck in debat met federaal fractieleider Peter De Roover van de N-VA. De discussie die volgde, was op zijn minst bitsig te noemen. De interne perikelen van de N-VA met betrekking tot Hendrik Vuye en Veerle Wouters waren immers voelbaar tot in de brede Vlaamse beweging. Ook onder leden van de VVB zelf waren en zijn de meningen sterk verdeeld.

P1010906
Peter De Roover

Waar moet het nu naartoe ? Heeft de N-VA communautair een bocht genomen ? Was de kritiek vanuit de VVB dan werkelijk zo bitsig ? Voor ons van VVB-Antwerpen heeft dit nog een extra dimensie aangezien Peter De Roover onze afdeling destijds stichtte voor hij in 1989 (tot 1998) nationaal voorzitter werd. VVB-Antwerpen vindt het dan ook belangrijk dat onze leden ook gehoord worden in deze bitsige discussie en wenst ineens daarom de brede Vlaamse Beweging te Antwerpen mee uitnodigen.

P1010902
Peter drinkt enkel water tijdens debatten

Op vrijdag 14 oktober, om 20.00u, zal Peter De Roover tekst en uitleg komen geven over zijn uitspraken en het standpunt van de N-VA over Vlaamse onafhankelijkheid. Daarna zal hij vragen beantwoorden uit het publiek. Een moderator zal dit proces vergemakkelijken en waar nodig verder ingaan op vragen of antwoorden. UW inbreng is (zolang dit beschaafd gebeurt uiteraard) dan ook centraal in dit gebeuren ! U bent welkom vanaf 19.30u.
Dit zal plaatsvinden in “Salons De Boeck” (Jacob Jacobsstraat 39 in 2018 Antwerpen). Alleen al voor de locatie dus zeker de moeite om te komen !

VVB Hekla vlag
Wij beseffen dat bij velen, langs beide kanten, bepaalde uitspraken kwaad bloed heeft gezet. Net daarom benadrukken wij dat wij dit organiseren om op een beschaafde, maar desondanks kritische, manier in dialoog te treden en niet om bruggen definitief op te blazen.
Omdat de Vlaamse strijd ook een belangrijk cultureel aspect kent, zal ook dit element kortstondig voorzien zijn in de avond. Hoe ? Dat zal u 14 oktober vanaf 19.30u. te weten komen.
De inkom is gratis, er zal om een vrije bijdrage gevraagd worden. Drankjes kan u bekomen aan de toog.

P1030506
na de uitéénzetting kan men bijpraten aan de toog …

Wanneer ? 14 oktober 2016 om 20.00u.
Waar ? “Salons De Boeck” (Jacob Jacobsstraat 39 in 2018 Antwerpen)
Inkom ? Gratis.
Organisatie : Vlaamse Volksbeweging Antwerpen. Maatschappelijke zetel : Passendalestraat 1A in 2600 Berchem. Tel. : 03 / 366 18 50 – www.vvb.org .

vvb

Foto’s (c) Gazet van Hove.