EDEGEM

Europees volksvertegenwoordiger Gerolf Annemans (VB) stelde afgelopen week in hotel ‘De Basiliek’ zijn nieuwe boek “Quid Nunc ? De Ordelijke Opdeling van België” voor aan zijn partijgenoten van de Antwerpse Zuidrand.

In 2010 had Annemans reeds een soortgelijk boek uitgegeven met de titel “O2. De Ordelijke Opdeling van België – Zuurstof voor Vlaanderen”. Het boek was een overweldigend succes. België zat op de knieën na een recordaantal dagen regeringsonderhandelingen over een nieuwe staatshervorming. Plots dook er een Britse Telecomoperator op met de naam ‘O2’ en die stapte naar de rechtbank met de eis tot onmiddellijke intrekking van het boek omdat het verwarring schiep met hun bedrijfsnaam en men zich niet wilde vereenzelvigen met een bepaalde politieke partij. De Brusselse rechtbank van koophandel oordeelde in mei 2012 dat het boek met als logo “O2” niet meer aangeboden, verkocht of zelfs in voorraad mocht gehouden worden en legde een dwangsom op van 5.000 euro per dag en per overtreding. De nog voorradige boeken werden teruggetrokken en vernietigd.

P1030809

Technische handleiding voor Vlaamse beweging

Vandaag is er dus een nieuw boek. ‘Quid nunc ?’ Wat nu ? Met een Latijnse titel als  knipoog naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. In dit nieuwe boek zet Gerolf Annemans opnieuw de bakens uit voor de Vlaamse beweging, want sedertdien is er veel gebeurd. Eerst was er de regering di Rupo (PS) met de schandelijke “zesde staatshervorming” en nadien de “bocht van Braecke”, die uitmondde in een kunstmatig invriezen van de Vlaamse eisen van het politieke debat, zodat de regering Michel 1 mogelijk werd, aldus Annemans

In het nieuwe boek zet Gerolf Annemans opnieuw de bakens uit. Hij rekent af met het misverstand rond het begrip confederalisme. Hij waarschuwt voor de zijden draad waaraan Brussel hangt, de verleiding van de Europese Unie en geeft tot slot Vlaanderen een strategie in “staatsvaardigheid” op de Franstalige Belgen in te halen.

Als voorbeeld is er Tsjecho-Slovakije dat via een fluwelen scheiding uitéén ging in twee nieuwe welvarende onafhankelijke staten Tsjechië en Slovakije. “Ieder volk moet op zij eigen manier onafhankelijk worden en zien hoe dit het best uitvoerbaar is. Hierop heb ik nog geen wetenschappelijke kritiek gekregen. Wij zitten niet in de politiek om te besturen. Vlaanderen is op dertig jaar tijd totaal veranderd. Wij zijn hervormers zonder één keer aan de macht te hebben deelgenomen” aldus Gerolf Annemans.

 

Gerolf Annemans, Quid Nunc ? De Ordelijke Opdeling van België. Uitgeverij Egmont, Brussel, 2016, 273 blz., 15 euro, ISBN 978-90-78898-44-3.

P1030813

Foto’s © Gazet van Hove.