38% van de mannen uit provincie Antwerpen neemt initiatief tussen de lakens

28 september 2016 – De man uit de provincie Antwerpen neemt, in vergelijking met heren uit de rest van Vlaanderen, vaker het initiatief in bed (38%). 6% van de Antwerpenaren ziet ook een derde persoon in bed wel zitten. Samen met de Oost-Vlaamse mannen (8%) ligt deze wens boven het Vlaams gemiddelde van 5%. Dit blijkt uit onderzoek van herenkledingwinkel Only for Men onder 500 Vlaamse mannen van 26 jaar en ouder.

logo provincie Antwerpen

In de provincie Antwerpen sport maar liefst 45% van de mannen niet. Dit is meer dan het gemiddelde percentage niet-sporters in heel Vlaanderen (30%). Daarentegen pakt één op de tien Antwerpenaren wel de fiets als hij naar zijn werk gaat.

P1030428

Antwerpse man rijdt milieuvriendelijk of snel

Als het dan toch over auto’s gaat, racen de Antwerpenaren het liefst in een milieuvriendelijke auto zonder uitstoot (34%) of in een supersnelle sportwagen (28%). Daarnaast is ook een klassieke oldtimer een grote wens van 21% van de heren uit Antwerpen. Slechts 17% kiest voor een stationwagen als zijn droomauto.

elektrische wagen Eandis

Liefhebbers van hiphop en bier

De meeste mannelijke hiphop liefhebbers wonen in de provincie Antwerpen. 12% luistert het liefst naar hiphop. Dit is hoger dan het Vlaamse gemiddelde van 9%. De Antwerpenaren houden niet van sterkte drank (2%), maar drinken tijdens het uitgaan met hun vrienden het liefst bier (56%). Alleen in West-Vlaanderen (57%) en Oost-Vlaanderen (58%) drinken er meer mannen graag een biertje.

johan seefbier

Uitgebreid koken

Iets meer dan de helft van de mannen uit de provincie Antwerpen kookt graag uitgebreid met verse ingrediënten van de markt en de slager. Zo’n 61% van de mannen uit de provincie Antwerpen eet mede daarom ook liever thuis dan ergens anders. Gaan de mannen toch uit eten dan zijn de Antwerpenaren, in vergelijking met mannen uit andere provincies, het meest bezig met hun uiterlijk rondom het etentje (21,2%).

P1020441

Foto’s (c) Gazet van Hove – coverfoto : minister Jambon opent brandweertentoonstelling in Edegem.