Havencentrum zet volop in op beleving tijdens zesde deelname aan Open Bedrijvendag
2 oktober, 10.00-17.00 uur, Havencentrum

Benieuwd naar de wervelende sfeer in de haven van Antwerpen ? Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 2 oktober zet het Havencentrum zijn deuren open. Het belevingscentrum voor de haven brengt je naar de onbekende en overweldigende wereld van de haven van Antwerpen en inspireert je voor de jobs in de haven met toffe opdrachten. Kruip in de huid van pijpfitter, ladingplanner of lasser. Stap in een go-cart en breng je cacaobonen op tijd naar de juiste bestemming. Maak zelf haargel of wek groene stroom op of ga actief aan de slag met kunststoffen.

logo provincie Antwerpen
Iedereen is welkom en zowel jong als oud beleven vast een leuke dag. Loop gerust eens rond tussen de verschillende activiteiten in het Havencentrum en probeer ze uit ! Hongerige bezoekers kunnen terecht aan het frietkot voor een hartige hap of aan het ijskraam voor een lekker ijsje of warme wafel.

Ontdek de haven met een vleugje S.T.E.M.

Plastiek recycleren ? Het kan! Benieuwd hoe ? Kom dan zeker langs in het Plastic Lab ! Je leert er hoe je kunststoffen kan recycleren tot een nieuw product. Kinderen gaan actief aan de slag en ontdekken hun talenten. In de hypermoderne Techno Trailer maak je kennis met de geheimen van de chemie. Zo maak je je eigen haargel die je mee naar huis neemt. Je gaat er ook aan de slag met een stand ‘groene stroom’. Je wekt elektriciteit op door middel van een fiets, maar je kan ook gebruik maken van een windmolentje en zonnepanelen. Benieuwd hoeveel verbruikstoestellen je kan inschakelen voor het alarm afgaat ? Ook Talentenstroom en Talentenfabriek zijn er weer bij en tonen de verschillende beroepen in de logistiek en industrie.

Haven Antwerpen

Havencentrum, Scheldelaan 444 – Haven 621 – 2040 Antwerpen

gratis inkom – www.havencentrum.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.